Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
listeden kurala göre verileri başka yerde listeleme
tabloyu biraz daha açıklayıcı hale getirdim
ekli çizelgede sarı dolgulu alandaki veriler manuel giriliyo
oluşturulamk istenen tablonun yeşil dolgulu alandaki veriler manuel giriliyo (formğlde kullanılsın diye)
Gri dolgulu alanların formülle bulunması isteniyo
satın ömer hocamın ve diğer hocalarımın daha öncelerden bana belkide zorla öğretmeye çalıştığı formülü denemeye uygulamaya çalıştım 3-4 gündür deniyorum ama bir türlü sonuca gidememiştim biraz önce
sonuca ulaştım galiba (Mavi dolgulu kısım)
alternatif çözümler varsa ekleyebilirlermi hocalarım
ben buna benzer bu guruba giren yani farklı tablolar yada aynı tablolardan farklı biçimlere geçiş ile ilgili daha birkaç sorum daha olucaktır.
çalıştığım dosyalarda hep buna dönük veri analizleri yapmam gerekecek.
yine bi hata var gibi ben biraz önce normal sırada sıraladım
oysa
elma
ayşe
cezmi
suat
ali
veli
bu sıralada ilk 4 ü doğru ama 5. ve 6. yı yanlış sıraladı
C12:C17 arasında SIRA listesinde benim hücreye yazdığım sayıya göre listeleme yapacak
bunu nasıl yapabilirim.
sayın hocalarım bu soruyu soralı 4. güne yaklaşıyoruz bundan bi öteye geçemedim takıldım kaldım bu konuda
herşeyi deniyorum ama bilgim yetmiyo kalakaldım lütfen yardm etseniz eski çözümlere bakıp acaba yapabileceğim bişeymi diye bakıyorum ama yapamıyorum
Dizi formülleriyle bir sütunda yer alana verileri koşullar belli iken bu koşullara uyan verilerin sırasını bulup aşağıya doğru 1.2.,,,, diye sıralamakla ilgili
=İNDİS($E$10:$E$31;KÜÇÜK(EĞER(($B$10:$B$31=$G10)*($D$10:$D$31="aa");SATIR($E$10:$E$31)-SATIR($E$10)+1);EĞERSAY($G$10:$G10;$G10))) bu gibi formülelerle çözüme gidiliyo
B10:B31 aralığında G10 hücresinde var olan hücreleri bulup, D1031 aralığında "aa" yazan hücrelerin düşeyde sırasını bulup kaçıncıyı bulmak istersek o kısmıda yazıp sonuca gidiliyodu
benim sorumda bu kısma kadar herşey normal ama ben altalta sıralarken sıralanacak verilerin yanına bir sütun daha açıp bulunacak verilerin listeleme sırasınıda kendim belirlemek istiyorum.
soru kalıbım bu çözümünü merakla bekliyorum
belkide dizi formülüyle olmamalı anladığım kadarıyla dizi formülleriyle bulduğu verilere ilk bulduğundan itibaren liste sırasını kendi veriyo bu nasıl değişilir.
acaba sorumda mantıksal bir hata mı var hiçbir hocamdam cevapta gelmedi
hala çözüm beklemekteyim bir yolu olmalı bu sorumun
başka bir aralıkta bir koşula göre listelenmesi gereken verilen sırası için ayrıca açılmış bir sütunu kullanarak veri listeleme ile ilgili bir soru
sabırla beklemekteyim çözümü bir öteki kategoriye geçemedim hala.
eski bilgisayarımda 4 senelik excel arşivlerimi kurcalıyorum bu soruma kendi açımdan bana doğruyu yaptırabilecek bir örnek uygulama aramaya devam
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.