• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listedeki verileri Dağıtma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda sarı dolgulu veriler sabit olarak yazıldıktan sonra Gri dolgulu yerde formülle çözümünü öğrenmek istiyorum
sorumun mantığı şu
belirli sayıda kutu taşıyan ARAÇLAR var sevkiyat yapılması gereken iller ve miktarları yazıyo

herhangi bir araçtaki kutu miktarı ilgili ildeki miktarı geçiyorsa (toplanarak giderken)
tamamlaması gereken ve fazla miktarı belirleyip fazla miktarı bir sonraki ile aktarması ile ilgili bir soru

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosya üzerinde yaptığınız açıklamalardan anladığım kadar ile bir dosya hazırladım. Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

sayın NBATMAN çözüm tam istediğim gibi ama ben bunun formülle yapılmasını istiyorum
karşıma çıkan tablolarda veriler yatayda da olabiliyo düşeyded e ama dağıtması gerçekten karışık bir durum geçmiş yıllarda buna benzer bir sorum olmuştu ama çözümü bulamıyorum.
bu soru şu şekilde karşıma çıkıyo
bir yere beton döküyoruz. betonlar bitiyo toplamı belli iken imalatı parçalara bölüyoruz,parça miktarlar belli oluyo işte araba araba miktarları bunlara dağıtmamız gerekiyo

Merhaba;
Çözüm sizin tarzınıza uymasada soruya işlevlerle çözüm alternatif olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayım muygun hocam
alternatif çözüm için teşekkür ederim. bu çözümü de kullanacağım bir çalışmam olacaktır mutlaka
ama ilk çözümün formüllerle bulunmasıyla oluşan çözüme ihtiyacım var

Henüz Tamamlamamış olduğum dosyamdaki durum şudur

bir duvara beton döküldü yaklaşık 3000 m³
bu betonu 8 m³ yada 10 m³ beton hacmi olan beton mikserleri taşıdı (bazı günler 6,8,5,5 m³) gibi toplam 3000 m³ yapıyo ve bu sayılar altalta bir sütunda takip ediliyor
benim beton döktüğün duvarım ise imalat kuralları gereği bir yapıyı bölmelere ayrılıyo oralara betonlar dökülüyo. (hepsi bir seferde biryere dökülmüyo yani) (ilk 10 metre 1. kısım diyelim 10-25 2. kısım 25-35 3. kısım gibi.........)
bu parçalı yerlerdeki beton miktarları da projeden çıkıyo.
işte projeden çıktıktan sonra proje sonucu beton miktarlarını, beton araçları paylaşacak yani (miktarlar gelcek gelcek biryerden sonra kalan varsa hesaplanıp 2. kısıma geçecek...... böyle devam edecek)
dökülen gerçek beton miktarları; dağıtılması gerekecek tutanaklar yapılırken

bunu yapabilmem için bir formüllere gereksinimim var

Son düzenleme:
Geri