ZuCChiNi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016, TR, x32
Elimde 1500 satırlık bir bilgi var.
excel.web.tr'nin yardımsever ve değerli üyelerinin büyük yardımları ve azıcık da kendi Excel bilgilerimle oluşturduğum bazı formül ve makrolarla işlerimi görmeye çalışıyorum.
Ancak sürekli yeni ihtiyaçlar doğuyor ve haliyle kırıntı bile denmiyecek Excel bilgimle bunlara yetişemiyorum.
Yine değerli excel.web.tr yardımseverlerine ihtiyacım var.
Listede en sık yaptığım şey arama yapmak.
İsme göre arama yapıyorum, sicil numarasını buluyorum ve numarayı ilgili hücreye yazdığımda istediğim bütün bilgilere ulaşıyorum.
Haliyle arama işi bu şekilde zahmetli oluyor.
Bu yüzden excel.web.tr'de biraz arama yaptım. Konu ile ilgili bir çok kod ve bilgi var ama ya kodlar uymuyor, ya da verilen bilgileri uygulayamıyorum.
Zaten arama sonucunda o kadar çok sonuç çıkıyor ki içinden çıkmak da mümkün değil.
Sizlerden ricam ekteki örnek dosyaya arama yapabileceğim bir form eklemeniz.
Bu formda
1- Sicil numarasına göre
2- ADI VE SOYADI na göre
arama yapabilmeliyim.
Arama sonucunda
1- Sicil Numarasına göre aradıysam ADI VE SOYADI nı
2- ADI VE SOYADI na göre arama yaptıysam sicil numarasını
bulması yeterli
Her iki sonuçta da bulunan sonuca çift tıkladığımda ya da GİT düğmesine tıkladığımda sicil numarasını C5 hücresine yazıp form kapansın istiyorum. (Manuel kapatılsa da olur.)
Bu arada ADI VE SOYADI na göre arama yaparken örneğin KOYUN yazdığımda içinde KOYUN geçenleri de bulmalı.
Yardımlarınızı bekliyorum.
excel.web.tr'nin yardımsever ve değerli üyelerinin büyük yardımları ve azıcık da kendi Excel bilgilerimle oluşturduğum bazı formül ve makrolarla işlerimi görmeye çalışıyorum.
Ancak sürekli yeni ihtiyaçlar doğuyor ve haliyle kırıntı bile denmiyecek Excel bilgimle bunlara yetişemiyorum.
Yine değerli excel.web.tr yardımseverlerine ihtiyacım var.
Listede en sık yaptığım şey arama yapmak.
İsme göre arama yapıyorum, sicil numarasını buluyorum ve numarayı ilgili hücreye yazdığımda istediğim bütün bilgilere ulaşıyorum.
Haliyle arama işi bu şekilde zahmetli oluyor.
Bu yüzden excel.web.tr'de biraz arama yaptım. Konu ile ilgili bir çok kod ve bilgi var ama ya kodlar uymuyor, ya da verilen bilgileri uygulayamıyorum.
Zaten arama sonucunda o kadar çok sonuç çıkıyor ki içinden çıkmak da mümkün değil.
Sizlerden ricam ekteki örnek dosyaya arama yapabileceğim bir form eklemeniz.
Bu formda
1- Sicil numarasına göre
2- ADI VE SOYADI na göre
arama yapabilmeliyim.
Arama sonucunda
1- Sicil Numarasına göre aradıysam ADI VE SOYADI nı
2- ADI VE SOYADI na göre arama yaptıysam sicil numarasını
bulması yeterli
Her iki sonuçta da bulunan sonuca çift tıkladığımda ya da GİT düğmesine tıkladığımda sicil numarasını C5 hücresine yazıp form kapansın istiyorum. (Manuel kapatılsa da olur.)
Bu arada ADI VE SOYADI na göre arama yaparken örneğin KOYUN yazdığımda içinde KOYUN geçenleri de bulmalı.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: