• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste üzerinden istenen verinin getirilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CoRd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar öncelikle makro konusuna oldukça yabancı saylırım o yüzden mantıksız hatta komik gelebilecek ifadeler kullanırsam affola.

Yapmak istediğim şey kısaca şöyle:
Sayfa1'de bir sipariş listesi ve istenen miktarlar sıralanmış, Sayfa2'de ise stok listesi. Sayfa1de siparişi incelerken stokta olup olmadığını basit bir ETOPLA formulüyle yanına çekip kontrol ediyorum fakat stoktaki ürünün kime ait olduğu, üretim ve son kullanma tarihi gibi detayları göremiyorum. Amacım o anda seçili olan bir ürünü, stokta kaç satırda geçiyor ise hepsini sayfa1'de sipariş altına kopyalatmak.

Herkese şimdiden teşekkürler....

Ekli dosyalar

Sanırım çözümsüz bir konu oldu eski yöntemlerle devam etmek zorundayız :(

Çözümsüz olurmu.Tabiiki çözümü vardır.Ama siz örnek dosya üzerinde gerekli açıklamayı yapmamışsınız.Kimse bende dahil ne yapmak istediğiniz siz hariç bilmiyor.Haliyle çözülmüyor.Yoksa soruyu çözmek bizim için problem değil.Bizim için problem soruyu anlamak.Bu da soruyu soranlardan kaynakalanıyor.:cool:

Özür dilerim o zaman :) biraz daha detaylı anlatmaya çalışıyım. İşin özü şu: Gün içerisinde gelen bir çok siparişi değerlendirmemiz ve yükleme onayı vermemiz gerekiyor. Değerlendirme işlemi şu şekilde yapılıyor. Ornek dosyasındaki sipariş sayfasında istenen ürünlerin stokta olup olmadığı inceleniyor. Örneğin A ürününden stokta 336 koli olduğu gözüküyor dosyada. Bu noktadan sonra Stok sayfasına geçip stokta bulunan bu 336 kolinin hangi müşteriye ait olduğu, üretim / son kullanım tarihleri incelenip bu siparişte kullanılıp kullanılmayacağına karar veriliyor. Benim yapmak istediğim stokta var olduğunu gördüğüm bir ürünün özelliklerini stok sayfasından sipariş sayfasının altına kopyalatmak. Ornek dosyasındaki "istenen" sayfasına bakarsanız sonuçta böyle bir görüntü bulmak istiyorum. A ürününü incelerken stokta bulunan bütün A ürünlerinin siparişin altına geldiği bir ekran.

(Cidden çok karışıkmış :) )

Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Sub durum()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet, i As Long, sat As Long
Sheets("Siparis").Select
Set s1 = Sheets("STOK")
Set s2 = Sheets("DURUM")
Application.ScreenUpdating = False
s2.Range("A1:I65536").ClearContents
Sheets("STOK").Range("A1").AutoFilter
sat = 1
For i = 2 To Cells(65536, "G").End(xlUp).Row
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("G2:G" & i), Cells(i, "G").Value) = 1 Then
        If Cells(i, "H").Value <> "" And Cells(i, "H").Value <> "0" Or Cells(i, "H").Value > 0 Then
            s1.Range("A1").AutoFilter field:=2, Criteria1:=Cells(i, "G").Value
            s1.Range("A1").CurrentRegion.Copy s2.Range("A" & sat)
            Application.CutCopyMode = False
            s1.Range("A1").AutoFilter
            sat = s2.Cells(65536, "B").End(xlUp).Row + 1
        End If
    End If
Next i
If s1.FilterMode = True Then s1.ShowAllData
Application.ScreenUpdating = True
s2.Select
MsgBox "İşlem tamamdır..!!"
End Sub

Ekli dosyalar

Size zahmet olmazsa çok ufak bir çapak var çok kolay bir şey ise halledebilirseniz çok sevinirim. Sistem çok güzel çalışıyor sıra ile siparişte bulunan ürünleri stok sayfasından arayarak eşleşenleri durum sayfasına kopyalıyor. Fakat bazı siparişlerde aynı ürün 2 ya da daha fazla kez geçebiliyor. Bu durumda makro kaç kere geçti ise o kadar kez stoğu durum sayfasına kopyalıyor. Bunun yerine tekrarlanan ürünler için sadece 1 kere stok kopyalanmasını sağlayabilir miyiz?

Size zahmet olmazsa çok ufak bir çapak var çok kolay bir şey ise halledebilirseniz çok sevinirim. Sistem çok güzel çalışıyor sıra ile siparişte bulunan ürünleri stok sayfasından arayarak eşleşenleri durum sayfasına kopyalıyor. Fakat bazı siparişlerde aynı ürün 2 ya da daha fazla kez geçebiliyor. Bu durumda makro kaç kere geçti ise o kadar kez stoğu durum sayfasına kopyalıyor. Bunun yerine tekrarlanan ürünler için sadece 1 kere stok kopyalanmasını sağlayabilir miyiz?
Dosyayı güncelledim.5'nci mesajdan indirebilirsiniz.:cool:

Geri