Liste oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
merhaba, sorum şu;
P ali
p veli
p ayşe
s ibo
s apo
s sami
ç seli
ç corç

Soru :yandaki gibi belli günlerde gelen kişiler var(liste çok uzun) . veri doğrulama ile açılır listeden örneğin ç seçtiğimde seli ve corç aynı sayfada liste olarak gelsin istiyorum. Hangi fonksiyon kullanılacak?

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
merhaba, sorum şu;
P ali
p veli
p ayşe
s ibo
s apo
s sami
ç seli
ç corç

Soru :yandaki gibi belli günlerde gelen kişiler var(liste çok uzun) . veri doğrulama ile açılır listeden örneğin ç seçtiğimde seli ve corç aynı sayfada liste olarak gelsin istiyorum. Hangi fonksiyon kullanılacak?
ad tanımlaması yapcaksınız. ç ye gelecek isimleri seçip ad tanımlamasından ç olarak tanımlayın. daha sonra veri doğrulamada formül kısmına =dolaylı(ç) yazacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
videoyu izleyin
Hocam bu da çok güzel bir bilgi ilerde kullanırım mutlaka ama benim aradığım bu değil. Bu örnekte ankara seçince açılır listede ismler çıkıyor ya ben ankaranın tüm ilçelerini listelesin istiyorum

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam bu da çok güzel bir bilgi ilerde kullanırım mutlaka ama benim aradığım bu değil. Bu örnekte ankara seçince açılır listede ismler çıkıyor ya ben ankaranın tüm ilçelerini listelesin istiyorum
hocam çözümün yarısı ne istediğini excel üzerinde anlatabilmektir. excel yok. ankarayı nerede seçeceksin. Senin istediğin aslında filtre mi. Ç yazınca Ç gününde olanlar listelensin mi istiyorsun

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Ofis 365
09.10.2029
Buna Benzer Bir çalışma Yapmıştım. taslak ekledim. açılır kutuya Hangi ili isitiyorsanız ilk 2 3 harfini yazmanız yeter.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Demek istediğim şöyle bişey, resimdeki sarı hücreye girdiğim karaktere göre karşısındaki isimleri liste olarak bana vermesi istediğimhttps://hizliresim.com/rxunmef
Tamam hocam. Yukaridaki dedigim gibi filtre formulu yapmak istiyorsunuz. Excel versiyonunuz 365 ise filtre formulu ile olur. Versiyonunuz eski ise alttaki videoya bakiniz. Youtube ta "Faruk Çubukçu tüm eşleşen" diye arama yaparsaniz istediğinize ulaşırsınız.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Tamam hocam. Yukaridaki dedigim gibi filtre formulu yapmak istiyorsunuz. Excel versiyonunuz 365 ise filtre formulu ile olur. Versiyonunuz eski ise alttaki videoya bakiniz. Youtube ta "Faruk Çubukçu tüm eşleşen" diye arama yaparsaniz istediğinize ulaşırsınız.
Teşekkür ederim