• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste kutusunda her satıra ayrı bir formül eklemek ile ilgili bir soru.

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Merhabalar, Öncelikle herkese tüm sevdikleriyle beraber mutlu, huzurlu, sağlık dolu bir bayram geçirmesini temenni ederim.

Bir liste kutusu oluşturdum, içindeki her satırın ayrı bir sayfaya denk gelmesini istiyorum. yani bir satıra tıklayınca o satıra ait sayfaya gitmek istiyorum.

Kısa bir araştırma yaptım, sadece http://www.excel.web.tr/archive/index.php/t-23154.html bulabildim; ancak bunu da kendi dosyama uyarlayamadım. örnek dosyayı ekledim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

İsmail.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekteki uygulama işinizi görür mü?
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim sayın muygun, ellerinize sağlık.

Şimdi şöyle bir sıkıntı oldu, evet yukarıda muygun'un vermiş olduğu kod istediğim gibi birşey; ancak bunu kendi dosyama entegre etmeye çalıştığımda olmadı. Yani işin doğrusu ben yapamadım. Üzerinde çalıştığım asıl dosya ekte.

Dosya giriş, haftaiçi, haftasonu, data ve personel sayfalarının dışında yaklaşık 300 sayfadan oluşacak. haftaiçi ve haftasonu sayfalarında 3'er adet listbox var. her listboxta isimler var. Hangi ismin üzerine tıklarsam ona ait sayfanın açılmasını istiyorum. Mesela Haftaiçini seçtiğim zaman memur ile ilgili listboxtan birinci ismi seçince ilk sayfanın (hi1) açılmasını istiyorum. Haftasonu sayfasında ise yine listboxta aynı isimler oalcak. Bu sefer buradan bir isim seçip ona tıklayınca HS ile başlayan sayfalar açılacak.

Her listbox MEMUR, ÖGG ve ŞOFÖR listelerinden oluşuyor, ve her liste 50'şer isimden (dolayısıyla 50'şer sayfadan) oluşacak. İleride bu listeden bazı isimler silinebilir, bazı isimler eklenebilir, yani biraz esneklik de olacak. İsim ekleme ve çıkarma işlemleri PERSONEL sayfasından yapılacak.

Bilmem derdimi anlatabildim mi, umarım anlarsınız ne demek istediğimi. şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

ismail.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben listbox olarak istemiş olabilirim; ancak öyle olması şart değil, yani ismin üzerine tıklayarak da istenilen sayfaya gidilebilir. İlk düzenlememde her ismin yanına düğme koymuş ve o düğmeye tıklayarak sayfaya gitmiştim. Ancak 150 hafta içinde 150 de hafta sonunda olmak üzere 300 isim var ve bu da 300 tane düğme demek. Tamamını yapınca dosya açıp kapanması biraz uzun sürmeye başladı. O yüzden farklı bir arayış içine girdim. listbox dışında aklıma gelmeyen ama işime yarayabilecek diğer alternatiflere de açığım.

Teşekkür ederim.

Saygılarımla,

İsmail.

Merhaba;
Karmaşık bir dosya yapınız var.
Hafta içi ve hafta sonu sayfaların gerekliliğini anlamadım.
Burdaki seçimle isimleri ilgili sayfalara atmayı mı düşünüyorsunuz.?
Öneri-1: tüm sabit verilerinizi ana sayfada tutun. Çift tıkladığınız anda hem sayfaya geçin hemde sabitleriniz ilgili yerlere yazılsın.
Öneri-2: tüm sabit verilerinizi ana sayfada tutun
Çift tıkladığınızda çıktı alacağınız sayfa benzeri sayfaya geçin ve sabitleriniz yine otomatik yazılsın. Değişkenlerinizi siz yazın.
Bir kaydet butonu ile bu sayfadaki verileri data data isimli "arşiv" sayfasına yazsın.
Sonra isim ve iki tarih aralığı yada sizin belirleyeceğiniz seçeneklerle datadan verileri süzerek yazdırma sayfası oluşturun ve yazdırın. Ayrıca istenirse sadece bu sayfa istenilen klasöre (arşiv amaçlı) kaydedilebilir.
Bu tür çözüm yolları artırılabilir.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba sayın muygun, günaydın, haklısınız dosya biraz karmaşık; daha fazla basite indirgeyemedim işin doğrusu. Haftaiçi ve haftasonu maalesef gerekli, incelediyseniz her iki sayfanın sayfa yapısı da farklı içeriği de farklı. 1 kişi için hem hafta içi hem de hafta sonu olmak üzere 2 sayfa var. Toplamda 50 memur 50 ÖGG ve 50 şoför olmak üzere 150 kişi var. Her biri için 2'şer sayfa olacak. Mesela haftaiçi sayfasında o kişinin isminin üzerine tıklanınca o kişiye ait haftaiçi sayfasına, haftasonu sayfasında o kişinin isminin üstüne tıklayınca o kişiye ait haftasonu sayfasına geçiş yapılacak. Tüm sabitleri DATA adında bir sayfada tutuyorum. Yine sayfaları incelediyseniz neredeyse -değişkenlerin yazılacağı yerler hariç- her hücrede DATA sayfasından veri çeken formüller var.

Yapmaya çalıştığım şey sizin ÖNERİ-2 olarak ifade ettiğiniz aslında. Sabit verileri DATA sayfasında tutmak, ismin üzerine tıklayınca ilgili sayfaya gitmek -ki o sayfa aynı zamanda çıktısı alınacak sayfa- ve değişkenleri manuel yazmak -ki onlar da aslına data sayfasında sabit, ben sadece ad tanımla/veri doğrulama ile ilgili verileri seçiyorum-. Sabit veriler ise zaten otomatik olarak yazılıyor.

Ekte verdiğiniz çift tıklama ile ilgili örnek işime yarayacak teşekkür ederim. Toplamda yaklaşık 10 birimin ve 300 kişinin kullanacağı bir dosya, ben de çok iyi değilim excel konusunda ama benim üzerime kaldı. Sizlerin sayesinde karmaşık da olsa birşeyler yapıyorum. ilginiz ve desteğiniz için çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

ismail

Peki su mumkun olur mu, verdiginiz ekte 7. sutundaki sayfalRa tiklayinca ilgili sAyfa aciliyor. Mesela 7. sutundaki hucreler haftai ine 8. sutundakiler ise jaftasonu sayfasine yonlendirebilirmi? Mesela A1 hucresinde Ali isimli biri var, A7 de hi1 A8 de ise hs1 sayfalari olsun. Siz alt alta 7. Sutunda yazmissiniz ya h.ici ve h.sonu alt alta degil de yan yana sutunlarda olabilir mi. Yazim vb hatalari icin kusura bakmayin yoldayim tlf tuslari kucuk zor yaziyorum. Iyi calismalar dilerim.

Peki su mumkun olur mu, verdiginiz ekte 7. sutundaki sayfalRa tiklayinca ilgili sAyfa aciliyor. Mesela 7. sutundaki hucreler haftai ine 8. sutundakiler ise jaftasonu sayfasine yonlendirebilirmi? Mesela A1 hucresinde Ali isimli biri var, A7 de hi1 A8 de ise hs1 sayfalari olsun. Siz alt alta 7. Sutunda yazmissiniz ya h.ici ve h.sonu alt alta degil de yan yana sutunlarda olabilir mi. Yazim vb hatalari icin kusura bakmayin yoldayim tlf tuslari kucuk zor yaziyorum. Iyi calismalar dilerim.

Merhaba;
Elbette istediğiniz mümkün.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri