• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste Karşılaştırılması

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba sitenize yeni üye oldum.

Hemen soruma geçeyim 2 sayfam var 1.Sayfa ve 1.Listede yaklaşık 20 bin satırlık isim listesi.. 2.sayfa ve 2.listede bir o kadar isim listesi mevcut.. 2 sayfadada isimler A sutununda.

3. sayfada rapor şeklinde

İSİM LİSTESİ 1.LİSTEDE İSMİN KAÇ KEZ TEKRARANDIĞI
2. LİSTEDE İSMİN KAÇ KEZ TEKRARLANDIĞI

Ve son olarakta 1. ve 2. Listenin karşılaştırılması iki listede isimler aynı miktarda tekrarlıyorsa isimlerin yazılacağı sutun..

Liste karışık bir durumda ekte benzer bir tablo örneği var..

Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Sayfa3'teki raporda elde edilen sonucuda yazarak tekrar eklermisiniz. Ayrıca dosyanızı xls olarak eklemenizi rica ediyorum.

Merhaba gerekli açıklamarı ekleyerek dosyayı tekrar gönderdim..

Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba güzel görünüyordu bendeki listenin tamamını atınca 2 listede aynı olan isimleri bulamadı yada ben beceremedim. İki listeninde aynı yerde olmasından ziyade iki liste içinde olan isimlerin birden fazla olan tekrarları olmadan karma bir listenin oluşturulduğu yeni bir sutun daha iyi olurdu..

Yinede teşekkür ederim..

KOlay gelsin

cevap

Kusura bakmayın açıklamam eksik olmuş sizin listenin tamamını attıktan sonra özet raporların üzerine sağ tıklayıp yenile demeniz gerekiyor. en sağda bulunan bölümdeyse formül var bu formülün olduğu satırı tutup aşağı kopyalarsanız bu son sütun size sitediğiniz tekrarlanan kişilerin isimlerini verecektir.

Savage merhaba dediklerinizi yapmama rağmen aynı olanları bulamadı listeyi ekledikten sonra olmuyor yani..

İki listeden karma yeni bir liste yapmak için ne yapmak gerek..?(Aynı isimden bir kaç tekrar olursa teke düşürülüp listeye eklensin)

elimde iki exel listesi var bir ikisinde aynı olan kişileri bulup yeni bir sayfa da atmak nasıl olur.
sütun başlıklarında farklılıklar var önemli olan t.c. no sütunundan karşılaştırıp aynı olanları satırıyla bir araya getirmem çok öenmeli yardımcı olausanız sevinirim.

Geri