• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste Halinde Koşullu Kayıt Çekme

Excel Vers. ve Dili
Office 2013
Merhaba Üstadlar;

Formül ile

=DÜŞEYARA(A1;Liste!B:E;2;0)

şeklinde; ("Anasayfa"daki) A1 hücresinde bulunan değeri, "Liste" sayfası B:E aralığında B sütunundan buldurarak, C sütunundaki karşılığını çekiyorum. Fakat bunu sadece bir hücre için yapabiliyorum, A1 deki değerden "Liste" sayfası B sütununda birden çok olduğu için işe yaramıyor.

Makro-VBA ile; ("Anasayfa") A1 hücresinde bulunan değeri, "Liste" sayfası B sütununda bularak, C,D,E sütunundaki karşılıklarını kayıt halinde nasıl alabilirim. birden çok olduğu için liste halinde alt alta ekleyecek ("Anasayfa" B,C,D,E sütunlarına) ?

Örnek dosya ekleyebilir misiniz.

Teşekkür ediyorum, istediğimden daha iyi olmuş, ben kendi çalışmamda her veri için ayrı sayfalar yapacaktım, bu şekilde tek sayfada yapabilirim. Fakat nasıl yaptığınızı kısaca tarif edebilirseniz çok sevinirim, ne yapmak istediğimiz anlamışsınız, örnek dosyada 2 filtre var, benim çalışmamda 10 filtre seçeneği olacak...

Teşekkür ediyorum, istediğimden daha iyi olmuş, ben kendi çalışmamda her veri için ayrı sayfalar yapacaktım, bu şekilde tek sayfada yapabilirim. Fakat nasıl yaptığınızı kısaca tarif edebilirseniz çok sevinirim, ne yapmak istediğimiz anlamışsınız, örnek dosyada 2 filtre var, benim çalışmamda 10 filtre seçeneği olacak...

Tamamdır üstad çözdüm nasıl olacağını, teşekkürler.

Geri