• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Liste ayırma/çalışma sayfaları oluşturma

Elimde mevcut bulunan ana bir listeyi, listede isimleri bulunan il adlarına göre ayırmak ve her il için bir çalışma sayfası oluşturmak istiyorum. Forum içerisinde arama yaptım, bulduğum bir çalışma oldu. Ancak makro konusunda yeterli deneyime sahip olmadığı için kendi çalışmama uyarlayamadım.

Konusu geçen çalışmaya ilişkin bir örnek ekte yer almaktadır.

Yardmcı olabilirseniz memnun olurum.

Bu arada, tüm arkadaşların Ramazan Bayramı'nı kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

merhaba

bu kod işinizi görür mü?
Kod:
Sub İlAdinaGoreSayfaEkle()
ss_1 = Range("b65536").End(3).Row
    Range("B2:B" & ss_1).Select
    Range("B1:B" & ss_1).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
    CopyToRange:=Range("B" & ss_1 + 1), Unique:=True
ss_2 = Range("b65536").End(3).Row
For i = ss_1 + 2 To ss_2
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = Sheets("sayfa1").Cells(i, 2).Text
Next
        Sheets("sayfa1").Range("b" & ss_1 + 1 & ":b" & ss_2).EntireRow.Delete
End Sub

Sn.Uzmanamele,

Öncelikle ilgi ve yardımınız için teşekkür ederim.

Sıhhi sebeplerle uzun bir süredir webden ve çalışmalardan uzak kaldığım için ancak teşekkür yazabildim, özür diliyorum.

Cevabınızı inceledim, ancak sanırım yapmak istediğimi tam olarak ifade edememişim.

Yapmak istediğim, tek tablo halide listelediğim bilgileri, daha sonra il adına göre C: altında ayrı ayrı excel dosyalarına ayırmak. Bilgileri önce tek liste halinde oluşturuyorum. En sonunda, Listede bulunan her il'e ait bilgileri, her il adı için C: altında ayrı ayrı oluşturalacak excel dosyalarına çevirmek.

Sizin cevabi mesajınızda aynı excel dosyası içinde, il isimlerine göre ayrı ayrı çalışma sayfaları oluşturuluyor. C: altında her il için ayrı ayrı excel dosyası oluşturmak konusunda yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Bu vesile ile Kurban Bayramınızı tebrik eder, sevdiklerinizle nice sağlıklı ve mutlu bayramlara erişmenizi temenni ederim.

Saygılarımla.

Geri