• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox'ta satır tıklayıp ilk değeri almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sn.Hocalarım;
Bir userform üzerinde bulunan listboxtan herhangi bir satırı tıklayınca bu satır üzerinde bulunan ikinci sütundaki değeri başka bir userformun combobox'sına atkarmak mümkünmüdür.

:cool:
Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
UserForm2.ComboBox1.AddItem ListBox1.Column(1)
UserForm2.ComboBox1.Value = ListBox1.Column(1)
End Sub

Evren Gizlen hocam ilginiz için teşekkür ederim. Kod hata veriyor,sanırım userform3te olan değeri ben userform2 ye aldırmak istediğim için oluyor. listbox ve combobox aynı userform üzerinde değil.

Evren Gizlen hocam ilginiz için teşekkür ederim. Kod hata veriyor,sanırım userform3te olan değeri ben userform2 ye aldırmak istediğim için oluyor. listbox ve combobox aynı userform üzerinde değil.
Benim yazdığım userformalrın adlarını ve nesne adlarını siz kendi projenizdekilere göre ayarlayacaksınız.:cool:

hocam zaten sizin yazdığınız koddaki numaralar bendekilerle aynı.Yani listbox'ın bulunduğu userformun numarası 3, combobox1 in bulunduğu userform numarası 2

sn.hocalarım bir yorumunuz varmıdır bu konuda. var ise lütfen paylaşırmısınız değerli bilgilerinizi.ilginize şimdiden teşekkür ederim.

sn.hocalarım bir yorumunuz varmıdır bu konuda. var ise lütfen paylaşırmısınız değerli bilgilerinizi.ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Ben kodları verdim.Sen yapamamışsın.Daha ne olsun ,ne istiyorsunuz.Kodlar önünüzde işte, yapın.Yapamıyorsanız dosyayı yollayın 2 saniyede halledeyim.
Orjinal dosyayı yollayamıyorsan taklididini küçülterek yollayabilirsiniz.:cool:

Ben yapayım bari bir örnek.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ekli dosyalar

hocam sizin örneğe ben kendi çalışmamdaki şekilde kodları ekledim ve o şekilde dosyayı tekrar ekledim. şimdi örneğe bakarak nerede hata yaptığım konusunda yorum yapabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam sizin örneğe ben kendi çalışmamdaki şekilde kodları ekledim ve o şekilde dosyayı tekrar ekledim. şimdi örneğe bakarak nerede hata yaptığım konusunda yorum yapabilirmisiniz.
Anlamadım.Sizin şimdi yolladığınız dosyada userform falan yok.Neyi uyduramadınız?Userform nasıl olşturulacağını bilmiyorsanzı sayın ferhat beyin ve korhan beyin dersler bölümünde verdiği konular var onları inceleyin.:cool:

Geri