• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox'a veri çağırma

BAZGİRET

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE. 2010
merhaba
ListBox'a aktif sayfadan değil başka bir sayfadan örneğin veri sayfasından veri aktarmak istiyorum. Bununlailgili forumda sadece aktif sayfadan veri almayı uldum kendimde beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. Bununlailgili kod yardımı istiyorum lütfen..

merhaba
ListBox'a aktif sayfadan değil başka bir sayfadan örneğin veri sayfasından veri aktarmak istiyorum. Bununlailgili forumda sadece aktif sayfadan veri almayı uldum kendimde beceremedim yardımcı olursanız sevinirim. Bununlailgili kod yardımı istiyorum lütfen..
Buyurun.:cool:
Kod:
listbox1.rowsource="Sayfa1!A2:B100"

Teşekkürler

buyurun.:cool:
Kod:
listbox1.rowsource="sayfa1!a2:b100"

sayın orion1
çok teşekkür ediyorum. Harika oldu. Ama bir şey daha sormak istiyorum. Listboxtan da bu veriler metin kutusuna gelsin bunu nasıl yapabiliriz?

Son düzenleme:
Belki işini görür. Veri al kodundaki TextBox satırlarını istediğin kadar çoğaltabilirsin.

Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
ListBox1.RowSource = "sayfa2!B2:F100"
VeriAl
End Sub

Kod:
Sub VeriAl()
TextBox1.Text = ActiveCell.Offset(0, 0)
End Sub

Sayın VARDAR07
VERDİĞİNİZ KODLARI UYGULADIM AMA HATA VERİYOR. YA DA VERİLERİ TEXTBOXA AKTARMIYOR. bİR YERDE YANLIŞ YAPIYORUM AMA NERDEANLAYAMADIM . yARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Kırmızı olan yerleri kendinize göre düzenlemen lazım.
Kod:
Sub VeriAl()
TextBox1.Text = ActiveCell.Offset(0, 0)
End Sub

Private Sub ListBox1_Click()
[COLOR=red]Sayfa2[/COLOR].Range("[COLOR=red]A:A[/COLOR]").Find(ListBox1.Text).Select
 VeriAl
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 1
    ListBox1.ColumnWidths = "100"
    ListBox1.RowSource = "[COLOR=red]Sayfa2!A1:A[/COLOR]" & Sheets("Sayfa2").Range("A65536").End(xlUp).Row
End Sub

Kayıt değiştir ve gönder

çok teşekkür ederim bunu da hallettik sayenizde. Ama benim bir sorum daha var kayıt düzeltmeleri diğer sayfaya örneğin veri sayfasına gönderip ordaki hücrelere düzeltme yapıp kaydetmek istiyorum son isteğim budur. Bunu da halledersem işimi tamamlamış olacağım.

Geri