• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxa mükerrer kayıt girişini engelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NBATMAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum şu;

Bir textboxdan 2 kolona sahip bir listboxun 2.kolonuna veri girişi yapıyorum
( 1.kolonda artan sıra no var ). Textboxdan Giriş işlemi yapılırken 2. kolana girilen veri eğer 2.kolondaki daha önceden girilmiş veriler arasında var ise mesaj versin istiyorum?Sabahtan beri hem bakmadığım yerli yabancı form kalmadı.Yardımcı olabilir misiniz?

İlginiz için Teşşekkür ederim Vedat 72,

Fakat ben burdaki linki ve eklenmiş örnekleri inceledim.Şuan ki becerim ile burda kendime uygun bir kod çıkarma şansım yok.Kaldıki bunlar bir sheetdeki verilerin mükerrer işlemleri üzerine yapılmış işlemler.Ben ise txtboxdan listboxa aktarma yapıyorum bunan ile ilgili bir mükerrer kayıt engelleme fonksiyonu arıyorum.

İlginiz için Teşşekkür ederim Vedat 72,

Fakat ben burdaki linki ve eklenmiş örnekleri inceledim.Şuan ki becerim ile burda kendime uygun bir kod çıkarma şansım yok.Kaldıki bunlar bir sheetdeki verilerin mükerrer işlemleri üzerine yapılmış işlemler.Ben ise txtboxdan listboxa aktarma yapıyorum bunan ile ilgili bir mükerrer kayıt engelleme fonksiyonu arıyorum.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Kod:
Dim no As Long

Private Sub CommandButton1_Click()
Dim deg As String, i As Long
deg = TextBox2.Text
If deg = "" Then Exit Sub
deg = UCase(Replace(Replace(TextBox2.Text, "ı", "I"), "i", "İ"))
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
    If deg = UCase(Replace(Replace(ListBox1.List(i, 1), "ı", "I"), "i", "İ")) Then
        MsgBox "Bu kayıt önceden girilmiş kayıt giremezsiniz.", vbCritical, "UYARI"
        Exit Sub
    End If
Next i
ListBox1.AddItem
ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 0) = no
ListBox1.List(ListBox1.ListCount - 1, 1) = TextBox2.Text
no = no + 1
TextBox1.Text = no

End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
no = 1
TextBox1.Text = no
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba Evren Bey,

İyi hasonları diliyorum,vemiş olduğunuz kod problemimi çözdü.Teşşekkür ederim.
Sizde biliyorsunuz ki biz acemiler adım adım ilerliyoruz ve problemlerde adım adım geliyor.
1)listboxdaki aynı olan birden çok kaydı başka bir listboxda listelemek için ne yapmayalım? Aklıma süzme geldi fakat bu yine manuel olarak bir txtboxa veya comboboxa veri girerek yapmak anlamına geliyor.Bunun yerine listbox1 e veriler düştükçe aynı olanlar kolon birdeki sıra noları ile birlikte listbox2 de listelenmeye başlansın istiyorum.
Buradaki ara-bul-süz-karşılaştır mantığını çözersem zannederimki siz değerli üstadları bu konularda bir daha zahmete sokmayacağım.İlginiz için şimdiden teşşekkür ederim...

Merhaba Evren Bey,

İyi hasonları diliyorum,vemiş olduğunuz kod problemimi çözdü.Teşşekkür ederim.
Sizde biliyorsunuz ki biz acemiler adım adım ilerliyoruz ve problemlerde adım adım geliyor.
1)listboxdaki aynı olan birden çok kaydı başka bir listboxda listelemek için ne yapmayalım? Aklıma süzme geldi fakat bu yine manuel olarak bir txtboxa veya comboboxa veri girerek yapmak anlamına geliyor.Bunun yerine listbox1 e veriler düştükçe aynı olanlar kolon birdeki sıra noları ile birlikte listbox2 de listelenmeye başlansın istiyorum.
Buradaki ara-bul-süz-karşılaştır mantığını çözersem zannederimki siz değerli üstadları bu konularda bir daha zahmete sokmayacağım.İlginiz için şimdiden teşşekkür ederim...
Örnek dosya ekleyiniz.:cool:

Geri