• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listboxa çift tıklayınca ilgili Veriyi texboxta görme

Excel Vers. ve Dili
vb
Herkese Merhaba;

Arkadaşlar elimdeki listbox ilgili sutündan adı soyadı bölümünü çekiyor sorun şuki ben çift tıklayınca texbox1 de adı soyadı texbox2 de baba adı gözüksün istiyorum ancak bir türlü beceremiyorum.

Dosyayı ekte koydum benim için mümkün değil bunu çözmek size kaldım valla.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Kodlamayı bilmediğiniz için yapamıyorsunuz...
Aslında bu konuda sitede sayısız örnek mevcuttur. Arama yapabilirsiniz...

Benim size önerim: şu bağlantıdaki Kod Arşiv Programını indirip, soru(n)larınıza oradan cevap bulmaya çalışın.

Excel Eğitim ve Kod Bankası Uygulamaları

İyi günler...

Hocam sağolun ilginiz iiçin ama bari direk konuyu verseydiniz. Yüzme bilmeyen adamı tuttunuz denize bıraktınız hadi öğren diye.
Ben bir sürü örnek buldum olsa zaten burda nie yazıyım ki dimi. Yapamıyom işte.

Verdiğim bağlantının ilk sırasındaki konuya girip, ilk mesajdaki eklenitiyi indirin.
Dosyayı açtıktan sonra Aradığınızı konuyu listeye yazınız yazısının altındaki TextBox'a "ListBox" yazın...
ListBox ile ilgili konular listenelecektir. Orada ListBox ile ilgili birçok çözümü bulabilirsiniz. Sorunuzun cevabı da orada yazılı...

Ben size çözümü nasıl bulacağınızı gösteriyorum. Yüzmeye oradan başlayın diyorum. Öğrenme niyetiniz yoksa oradaki kısa kodları kullanarak istediğiniz yapabilirsiniz diyorum.
Sizin yapmanız gereken yukarıda yazdıklarımı yapmaktı ama, bunu kime dediysem herkesin söylediği laf aynı: bilmiyorum, yapamıyorum, beceremiyorum, olmuyor.
Herşeyi devletten beklemeyin ve bilmiyorum, yapamıyorum bahanelerini bırakın artık...

Beni rahatsız eden nokta: kişinin bir çaba harcamadan herşeyi başkasının yapmasını istemesi ve bunu yaparken de her zaman kullandığı bahaneleri öne sürmesidir.
Elbette ki burası üyelerine yardımcı olmak için kurulmuş bir site. Üyelere yardımcı olabilmek için herkesin elinden geleni yaptığını düşünüyorum ama tekrar tekrar belirttiğim gibi; bu durumu kötüye kullanan üyelerin sayısı hiç de az değil..
Nedense, öğrenme niyeti olmayan üyelerin sayısı, diğer üyelerin sayısından kat ve kat daha fazla. Çok basit ve VBA'nın temel eğitimlerinde verilen bir bilgi için, üye yardım istediği konuya, atıyorum 1 hafta bile yanıt verilmezse, sonrasında yardımcı olacak kimse yok mu ? diye tekrar bir mesaj yazıyor. Bu 1 hafta süre içinde o konu ile ilgili bir kez bile sitede ya da internette arama yaptığını sanmıyorum. Öylece bekliyor. Bu devirde bu nasıl bir üşengeçliktir, nasıl bir çaresizliktir. Kendimizi bu kadar kırfacan bir duruma sokmayı anlayamıyorum.

Sn. morphey, sözlerimin tamamı size değildir. Bu konudan çok muzdarip olduğumu belirtmek istedim.

Sn. yurttas'ın bir mesajındaki sözlerine %100 katlıyorum. Daha çok internet toplumu dediğimiz kişilerde görülen ve gittikçe yayılan bir durum.

.

Merhaba beyler,

1. Okuma, araştırma ve öğrenme özürlü olduğumuz için,

2. İşlerimizin öncelikle ve de ivedilikle yapılmasını ancak, başkasının işi bize düştüğünde işi savsaklama huyumuz olduğu için,

3. Her şeye hazır konma gibi bir huyumuz olduğu için

Bana göre, ne yaparsak, yapalım yürüyeceğini sanmıyorum.
Maalesef genel olarak durum bu. Bu durumun önüne eğitimle geçilebilir ama bunun eğitiminin burada değil ailede ve sonraki eğitim yıllarında verilmesi gerek.

Sorunuzla ilgili olarak; dediğimi gibi, Kod arşiv Programını indirin bilgisayarınızda bulunsun, size çok faydası olacaktır. Aradığınız bir çok sorunun cevabı orada zaten var.

İyi akşamlar...

Geri