Soru Listbox Yatay Gösterimi

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Merhabalar,

Listbox içindeki verileri dikey değilde yatay olarak gösterebiliyor muyuz? Şayet bu şekilde yapabiliyorsak her bir değeri multiselect yapıp adres gösterdiğim alana yazdırabilir miyim?

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Sorunuzu tam anlamamakla birlikte yatay listboxtan kastınız şöyle bir şey mi?

Ekli dosyalar

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
21-12-2027
Merhaba,
Sorunuzu tam anlamamakla birlikte yatay listboxtan kastınız şöyle bir şey mi?
Merhaba Ömer Bey,

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Tam olarak istediğim aşağıdaki excelde örneğini verdiğim gibi Listbox'da yatayda sıralanan herhangi bir metne tıkladığımda adres gösterdiğim hücreye yazdırmak (burada multiselect özelliğide kullanılabilmeli).

Ekli dosyalar

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Rica ederim ,
Sorunuzu tam olarak anlamadım ?

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
21-12-2027
Rica ederim ,
Sorunuzu tam olarak anlamadım ?
Tam olarak nasıl ifade edilir bilemedim ama;

Örneğin;

Listboxda yatayda gösterim olacak (1 satır ve 7 sütundan oluşan veri olsun diyelim). Listbox içerisindeki tek satır gösterimi olan sadece 3. sütundaki (3burada hangi sütun olduğu fark etmez) metni tıklayıp, o metni ilgili hücreye yazdırmalıyım (satırın tamamı seçili olmayacak).

Multiselect özelliğini kullanıp çoklu seçim de yapabilmeliyim (örneğin satırın tamamını seçmeden sadece 1. 3. ve 7. sütundaki verileri belirtmiş olduğum hücreye alt alta yazdırabilmeliyim).

Sütunlar satırdan bağımsız olmalı

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Tam olarak nasıl ifade edilir bilemedim ama;

Örneğin;

Listboxda yatayda gösterim olacak (1 satır ve 7 sütundan oluşan veri olsun diyelim). Listbox içerisindeki tek satır gösterimi olan sadece 3. sütundaki (3burada hangi sütun olduğu fark etmez) metni tıklayıp, o metni ilgili hücreye yazdırmalıyım (satırın tamamı seçili olmayacak).

Multiselect özelliğini kullanıp çoklu seçim de yapabilmeliyim (örneğin satırın tamamını seçmeden sadece 1. 3. ve 7. sütundaki verileri belirtmiş olduğum hücreye alt alta yazdırabilmeliyim).

Sütunlar satırdan bağımsız olmalı
Anladım, seçilen satırdan istediğin sütunu alabiliyoruz ama , hücresel multi seçim istiyorsunuz , bildiğim kadarıyla listbox'ın öyle bir özelliği yok , yanlış biliyor olabilirim , eğer öyle ise bilen bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin.

likaba

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
21-12-2027
Anladım, seçilen satırdan istediğin sütunu alabiliyoruz ama , hücresel multi seçim istiyorsunuz , bildiğim kadarıyla listbox'ın öyle bir özelliği yok , yanlış biliyor olabilirim , eğer öyle ise bilen bir arkadaşımız yardımcı olacaktır.
Kolay gelsin.
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Sizlere de kolay gelsin