• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox veri süzme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mtbi00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
excel 2010
İyi günler,

Yapmaya çalıştığım programda listboxa veri süzme işlemi yaptırmak istiyorum. Listboxu açmaya çalıştığımda "User-defines type defined" hatası veriyor. Hatanın verdiği yeride aşağıdaki gibi mavi olarak gösteriyor. Yardımlarınız rica olunur.

Public Kayit As ADODB.Recordset
Dim Sorgu As String

Aynı konuda yeniden soru açmanız çözüm değil.

Bahsettiğiniz dosyayı bir dış servera yukleyip burada linkini paylaşarak gerçek bir örnek sunun ki üzerinde çalışılacak ve yardım edilebilecekbir zemin olsun .
Düşünün ki ; çözüm için bir dosya hazırlanacak , listboxta bahsettiğiniz hata oluşturulacak şekilde veriler denenecek ... Ayrıca ADO işlemi yapılacak ...

Kendi adıma böyle bir boş denemeye , siz örnek yüklemekten uzak durduğunuz sürece ben girişmem.

Sayın cems,

Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Konuyu ikinci defa açmamın nedeni forumları incelendiğimde yanlış yerde açtığımı anlamamdır. İlk açtığım konuyu bir türlü kapatamadım. İkincisi ilgili dosyamın boyutu çok yüksek ve özel bilgiler içerdiğinden ve forumdan dosya indiremediğimden yüklemedim. Dosya indirmek için altın üyelik gerekiyormuş. Altın üye olmadığımdan dosyayı indiremeyeceğim için sadece sormakla yetindim. Belki dedim çok kolay bir yöntemi vardır diye. Ama yinde ilginizden dolayı teşekkür ederim.

dosyanızı özel verileri silerek farklı kaydedin.
dosyayı herhangi bir dosya yükleme sitesine yükleyip linki paylaşın.
yardımcı olacak arkadaşlar en azından sorunu düzeltecek kodu paylaşabilirler.

unlimited hocam, ilginden dolayı teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım. Dosyanın linki ektedir. Sorunum şu; anamenüden fatura kese girdiğimde açılan userformda firma kodunun karşısına firma bul diye buton ekledim. Butona bastığımda listboxa veriler geliyor. Hatta çift tıklatınca geçerli kodu firma koduna ekliyor ama listboxta arama yaptığımda hata veriyor. İlgili kısmı başka bir siteden alıp kendime uyarlamaya çalıştım. Buraya kadar güzel geldi ama arama kısmında hata veriyor. O bölümü ayrı çalıştırdığımda ise hatasız çalışıyor. Yardımlarınız rica olur.

http://dosya.co/sadngh8t94zk/FATURA.xls.html

Sanırım cevap veren yok. Peki listbox veri süzmeyle ilgili örnek önerecek olan var mı?

runtime 424 hatası ilgili sayfada geçen kodlarda bir objeyi bulamaması ile ilgilidir. örneğin siz sayfa ismine x demişsinizdir, ancak kodlarken sheet("y") şeklinde kodlamışsınızdır.
sayfayı bulamadığından kodları çalıştıramaz. dosyanız gerçekten çok fazla modül, userform ve kod içeriyor. çalışan makronun kodlarda neyi bulamadığını en iyi siz görebilirsiniz.
ben userform1'i ayrı çalıştırdığımda da aynı hatayı aldım. siz hatasız çalışıyor demişsiniz. o kısmı anlayamadım.

listbox için süzme örneği demişsiniz ama sizin yaptığınız benim gördüğüm kadarı ile textbox'ta veri süzmek.
benim textbox'ta veri süzme için kullandığım kodlar aşağıdaki şekilde. belki yardımı olur.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("b3:ab65000").Find(What:=METİN1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2
End If
End Sub

Unlimitted hocam, ilgin için teşekkür ederim. Sen olmasan kimse cevap vermeyecek. Bende gördüm dosya açılışta hata veriyor. Sanırım özel bilgileri sileyim derken başka birşeyi daha sildim. Sizden ricam faturakeskdvsiz userformunu çalıştırıp firma kodunun karşısındaki "FIRMA BUL" butonuna basarak çıkan listboxta üst tarafta bulunan textboxlara girmeniz. Buraya herhangi bir şey girince veriyor o hatayı. Sanırım ADO ile ilgili bir sorun. ADO ile ilgili bilgim yok o yüzden çözemiyorum. Benim istediğim textboxlara herhangi bir şey girince listboxtaki verileri süzmesi. Size zahmet olmazsa bakabilirseniz sevinirim. Dosyayı ayrı çalıştırdığımda hatasız çalışıyor ama programın içinde entegre etmeye kalkınca böyle oldu. Tek çalışan dosyanın örneği aşağıdaki gibidir. İlgilinizden dolayı tekrar teşekkür ederim.

http://dosya.co/0bdeibmol9lk/listbox-veri-alma-arama_eebaf_1.xlsm.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri