• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox-TextBox Güncelleme Yardım!!

Excel Vers. ve Dili
6.1
arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. aşağıdaki kod doğru bir kod değil sanırım... amacım Listbox üzerinde işaretlediğim ve Textbox1 e çağrılan değeri güncelleyip yeni değeri kaydetmek.Nasıl yapabiliriz zaman ayırırsanız sevinirim...ilgili değer sayfa1 üzerine F sütununda gösteriliyor ve listboxd için Column değeri 5...

Private Sub CommandButton4_Click()
Dim sat As Integer
Sheets("SAYFA1").Select
If ListBox1.ListIndex < 0 Then
For sat = 6 To Cells(65536, "F").End(xlUp).Row
If Cells(sat, "F") Like ListBox1.Column(5) Then
Sheets("SAYFA1").Cells(sat, "F") = CDbl(TextBox1)
End Sub

arkadaşlar dünden beri yardım bekliyorum lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...

arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. aşağıdaki kod doğru bir kod değil sanırım... amacım Listbox üzerinde işaretlediğim ve Textbox1 e çağrılan değeri güncelleyip yeni değeri kaydetmek.Nasıl yapabiliriz zaman ayırırsanız sevinirim...ilgili değer sayfa1 üzerine F sütununda gösteriliyor ve listboxd için Column değeri 5...

Dim sat As Integer
Sheets("SAYFA1").Select
End Sub

merhaba,
ekteki dosyaya bir göz gezdiriniz. dosyada listbox kullanarak müşteri ekleme silme değiştirme gibi işlevler mevcut. kendinize göre uyarlayınız. ayrıca örnek dosya eklerseniz daha iyi ve hızlı şekilde sorununuz için yardım bulabilirsiniz..

Ekli dosyalar

merhaba,
ekteki dosyaya bir göz gezdiriniz. dosyada listbox kullanarak müşteri ekleme silme değiştirme gibi işlevler mevcut. kendinize göre uyarlayınız. ayrıca örnek dosya eklerseniz daha iyi ve hızlı şekilde sorununuz için yardım bulabilirsiniz..

Bu programdaki stok kısmının arttırılması mümkün mü?
yani verileri stok 1
stok 2 3/4/5...böyle daha fazla sayfalara kaydedip arttırıp menüde de kayıt kısmını seçmem gerekiyor..

Bir fabrikadaki makinelerin ve onların alt parçalarının verilerini girip geri çağıra bilmem gerekiyor..

Bu programdaki stok kısmının arttırılması mümkün mü?
yani verileri stok 1
stok 2 3/4/5...böyle daha fazla sayfalara kaydedip arttırıp menüde de kayıt kısmını seçmem gerekiyor..

Bir fabrikadaki makinelerin ve onların alt parçalarının verilerini girip geri çağıra bilmem gerekiyor..

örnek bir dosya gönderebilir miisiniz ona göre stok kısmını istediğiniz şekilde artırıp azaltabilirsiniz. örnek dosya eklerseniz dosya üzerinde yardımcı olmaya çalışayım.

hocam dediğiniz örneği inceledim oradaki ilgili kod benim üste verdiğim kod gibi biraz değiştirdim ama yine de eksik olan bişeyler var listbox da işaretlediğim değeri değil farklı bir değeri değiştiriyor maalesef.uyarladığım kod şu şekilde:

Sheets("SAYFA1").Select
MsgBox "Önce listeden seçim yapmalısınız.", vbInformation
Exit Sub
End If
If MsgBox("Girilen Miktar Değiştirilsin mi?", vbQuestion + vbYesNo, "Dikkat") = vbNo Then Exit Sub
ListBox1.ListIndex = -1
Cells(ActiveCell.Row, "F") = Cells(Cells(65536, "A").End(xlUp).Row, "F")
Cells(ActiveCell.Row, "F") = CDbl(TextBox1)
End Sub

Ben burada sayfa 1 üzerindeki F hücresindeki değeri bir hata olduğunda düzeltme yapılması uygulamak istiyorum.listboxda işaretlediğim satır daki değer yerine bir başka satırdaki f hücresindeki değer değişiyor.

Son düzenleme:

Dim sat As Integer
Sheets("SAYFA1").Select
End Sub
Merhabalar;
Çok özel değilse dosyanızı eklerseniz daha çabuk sonuca ulaşabilirsiniz?

Dosyayı ekledim..

Öncelikle bir veritabanı sayfası oluşturun. Hangi başlıkları eklemek istiyorsanız belirtin. Bundan sonra forumdaki veritabanı uygulamalarını inceleyin, bulduğunuz kodlardan yararlanmaya çalışın, takıldığınız yerleri de sorarak öğrenin.

sayın Hamitcan bu konu ile ilgili dosyayı ekledim (11 nolu mesajda) yardım edebilir misiniz? ekteki dosyada UserForm1 üzerinde değiştir komutu ile ilgili sıkıntı yaşıyorum ve 2 gündür nerede hata yaptığımı bulamadım örnekleri inceledim ama hala listboxda seçtiğim satırdaki bilgiyi değiştiremiyorum.

sayın Hamitcan bu konu ile ilgili dosyayı ekledim (11 nolu mesajda) yardım edebilir misiniz? ekteki dosyada UserForm1 üzerinde değiştir komutu ile ilgili sıkıntı yaşıyorum ve 2 gündür nerede hata yaptığımı bulamadım örnekleri inceledim ama hala listboxda seçtiğim satırdaki bilgiyi değiştiremiyorum.

Bir örnek yaptım, örneği inceleyin ve kendinize uyarlayın.

Ekli dosyalar

Eğer ".rar" dosyasını açabiliyor, Excel dosyasını açamıyorsanız, Excel 2007 uyumluluk paketini yüklemeniz gerekiyor.

Geri