• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox' ta veri gözükmüyor

Excel Vers. ve Dili
microsoft 2003
Arkadaşlar bir sorunum var list box' ta rapor aldığımda bütün verileri alamıyorum ,algılıyor fakat listede görmüyor. En sonda bulunan ''tipi'' kısmı görünmüyor, acaba sayfada mı hata var yoksa kodlarda mı var bakarsanız sevinirim dosyayı gönderiyorum

Ekli dosyalar

Sayın hakan_demirkan

UserForm3.ListBox1.ColumnCount = 11
UserForm3.ListBox1.ColumnWidths = "50;50;90;120;55;55;55;50;140;5"

Listbox da 11 sütun görünmesini istemişsiniz ancak, Listbox kolon genişliklerini verirken 10 değer girmişsiniz.

Düzeltiniz . Başarılar.

farkındayım ama düzelttim fakat yine olmuyor bir türlü yapamadım hatayı bulamıyorum.

üstadlar yardımcı olursanız sevinecem listboxlara bütün verilerin gelmesini istiyorum bir yerde hata yapıyorum bulamıyorum yardımcı ollursanız minnettar kalacam.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Dim myarr(), a As Long
'On Error Resume Next
Sheets("Faaliyet").Select
Set sge = Sheets("Faaliyet")
ReDim myarr(1 To 11, 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
İLK_TARİH = UserForm3.TextBox1.Value
SON_TARİH = UserForm3.TextBox2.Value
ListBox1.Clear
If İLK_TARİH <> "" And SON_TARİH <> "" Then
UserForm3.ListBox1.ColumnCount = 11 'listboxta listelenecek satır sayısı
UserForm3.ListBox1.ColumnWidths = "50;50;90;120;55;55;55;50;140;50;50" 'FORMDA HÜCRE UZAKLIKLARINI GÖSTERİYOR
For Each hücre In sge.Range("B3: B" & sge.[B65536].End(xlUp).Row) '50;50;90;120;60;50;55;50;140;100;5 SÜZMEYE HANGİ HÜCREDEN BAŞLANACAĞINI GÖSTERİYOR

If UserForm3.TextBox3.Text = "" Then
            deg = hücre.Offset(0, 1).Text 'bu kodlarda ikinci aramayı C hücresinde yaptırıyor. (DEFTER NO ile arama)
            Else
            deg = TextBox3.Text
        End If

If UserForm3.TextBox4.Text = "" Then
            deg1 = hücre.Offset(0, 2).Text ' (TC. NO  ile arama)
            Else
            deg1 = TextBox4.Text
        End If

If UserForm3.TextBox5.Text = "" Then
            deg2 = hücre.Offset(0, 3).Text ' (AD SOYAD ile arama)
            Else
            deg2 = TextBox5.Text
        End If

If UserForm3.ComboBox1.Text = "" Then
            deg3 = hücre.Offset(0, 7).Text
            Else
            deg3 = ComboBox1.Text
        End If

If UserForm3.ComboBox2.Text = "" Then
            deg4 = hücre.Offset(0, 8).Text '
            Else
            deg4 = ComboBox2.Text
        End If

If UserForm3.ComboBox3.Text = "" Then
            deg5 = hücre.Offset(0, 9).Text
            Else
            deg5 = ComboBox3.Text
        End If

If UserForm3.ComboBox4.Text = "" Then
            deg6 = hücre.Offset(0, 10).Text
            Else
            deg6 = ComboBox4.Text
        End If

'If CDate(hücre.Value) >= CDate(İLK_TARİH) And CDate(hücre.Value) <= CDate(SON_TARİH) Then
If CDate(hücre.Value) >= CDate(İLK_TARİH) And CDate(hücre.Value) <= CDate(SON_TARİH) And deg = hücre.Offset(0, 1).Text And deg1 = hücre.Offset(0, 2).Text And deg2 = hücre.Offset(0, 3).Text And deg3 = hücre.Offset(0, 7).Text And deg4 = hücre.Offset(0, 8).Text And deg5 = hücre.Offset(0, 9).Text And deg6 = hücre.Offset(0, 10).Text Then
a = a + 1
myarr(1, a) = Format(hücre.Offset(0, 0).Text, "dd.mm.yyyy") 'HÜCRELERİ LİSTBOX'A GETİRİYOR.
myarr(2, a) = hücre.Offset(0, 1).Text
myarr(3, a) = hücre.Offset(0, 2).Text
myarr(4, a) = hücre.Offset(0, 3).Text
myarr(5, a) = hücre.Offset(0, 4).Text
myarr(6, a) = hücre.Offset(0, 5).Text
myarr(7, a) = hücre.Offset(0, 6).Text
myarr(8, a) = hücre.Offset(0, 7).Text
myarr(9, a) = hücre.Offset(0, 8).Text
myarr(10, a) = hücre.Offset(0, 9).Text
myarr(11, a) = hücre.Offset(0, 10).Text
End If
Next
If a > 0 Then
    ReDim Preserve myarr(1 To 11, 1 To a)
    ListBox1.Column = myarr
End If
End If
Erase myarr

Ekli dosyalar

Evren hocam benim demek istediğim bu değildi; süzme işlemi yapıldığında listbox1 'e L sütunundaki veriler gelmiyor listbox2 ile ilgili bir sorun yok

Arkadaşlar yukarıdaki sorunuma cevap verebilecekmisiniz.teşekkür ediyorum.

Evren hocam benim demek istediğim bu değildi; süzme işlemi yapıldığında listbox1 'e L sütunundaki veriler gelmiyor listbox2 ile ilgili bir sorun yok
Dosyayı önceki mesajımda günceledim.Oradan indirebilirsiniz.
listbox additem medodu ile en fazla 10 sütun almaktadır.Daha fazla sütun için benim kullandığım gibi dizi formülünü kullancaksınız.Veya süzme yapacaksanız verileri süzüp başka bir syafaya atıp rowsource metodu ile alcaksınız verileri
Siz on error resume next satır kulanmışsımnız.
programınız 10 sütundan sonrasında hataya düşüyor ve o sütunlara veri almıyor.hataya düşüyo ama sizn on error resume net kullandığınız için bunu anlamıyorsunzu.
Bunun için ben defalarca söylüyorum.
Eğer mecbur değilseniz on error rsume next kullanmayın.Program hataya düşüyorsa bunu atlamayın.Hatayı gisderin.Hatalı çalışan bir program yarın öbürgün başınızı ağırtabilri.Ummadık yerlerde hatalı sonuçlar üretebilir.Sizin burada verileri 10 sütundan sonra almıyor.Ama başka yerde bu hata olursa onda hatyı es geçer ve hatalı sonuç üretir.
Onun için mecbur değilseniz kullanmayın şu on error resume next'i hataya düşüyırsa mutlaka hatyı gideri.
Hatalı çalışan bir programınızın olmasınmı istemezsiniz değilmi?:cool:

hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler yalnız yine hata veriyor
hata:
If CDate(hücre.Value) >= CDate(İLK_TARİH) And CDate(hücre.Value) <= CDate(SON_TARİH) And deg = hücre.Offset(0, 1).Text And deg1 = hücre.Offset(0, 2).Text And deg2 = hücre.Offset(0, 3).Text And deg3 = hücre.Offset(0, 7).Text And deg4 = hücre.Offset(0, 8).Text And deg5 = hücre.Offset(0, 9).Text And deg6 = hücre.Offset(0, 10).Text Then
burda bir hata verdi

hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkürler yalnız yine hata veriyor
hata:
burda bir hata verdi
Benim yolladığım dosyada çalıştı hata vermedi.Sanırım siz başka bir dosyada denediniz veya sonradan bir veri girdiniz.Problem tarih girdiğiniz yerlerde büyük ihtimalle onlarda tarih yok metin var içinde veya textboxların birisi boş veya tarih değil.:cool:
İki textboxada tarih girmelisiniz.:Sizin kodlarınız öyle.:cool:

teşekkürler hocam deniycem

Geri