• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox Seçime Göre Veri Aktarım ve YAzdırma

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Merhaba,

kütük adlı bir sayfam var.En az 20 sütunlu bu sayfada bulunan verileri listboxa alıp yazdırmak istediğimde çok sütun olması nedeni ile yazdırıken sığmıyor yada sığdır olarak aldığımda çok küçülüyor.

Bu nedenlerle ben kütük sayfasındaki verilerin bazılarını başka sayfaya aktarıp öyle yazdırıyorum.Aktarım sırasında verilerin bazıları mecburen kalıyor ve listede çıkmıyor.

Bunu böyle yapıyordum ama yazdır denildiğinde listede keşke adreside olsa yada telefon numarasıda çıksaydı gibi durum oluşuyor.

Bu linkte çok güzel bir ListBox uygulaması buldum ama kendime uyarlayamadım.

İstediğim;
Benim Dosyamın kütük sayfasındaki tüm veriler ekrana gelecek ve kullanıcı almak istediği verileri seçeRek listboxa aktaracak ve çıktısını alacak..

Benim dosyamı ekliyorum.(benim_dosyam.xls)
Baksettiğim linkteki dosyada ektedir.(ornek_dosya.xls)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Düzeltme
benim_dosyam.xls yanlış eklemişim yeniledim..

örnek linkdeki 29. mesajdaki dosyaya baktınızmı.

Şimdi baktım onun diğerleri gibi sanmıştım ama çok daha detaylımış yani sizin dosyanız .şimdi onu üzerinde deneyecğim.Sonucu buraya yazarım Halit bey.

Halit bey süper bişe yapmışsınız..Çok çok işime yaradı sağolun..Son verdiğiniz linkide indirdim..Diyecek sözüm yok bayağ emek vermişsiniz..
Tekrar teşekkür ederim..Kolay gelsin

Halit bey süper bişe yapmışsınız..Çok çok işime yaradı sağolun..Son verdiğiniz linkide indirdim..Diyecek sözüm yok bayağ emek vermişsiniz..
Tekrar teşekkür ederim..Kolay gelsin

teşekkürler iyi çalışmalar

Halit bey,
3 Nolu mesajınızda çalışmanızı kendime adapte ettim ama tek bir sorun var.Rapora alınan tarihler ##/##/#### formatında geliyor ve aktar dediğimde aynı formatta aktarmıyor.örnek 9091966 şeklinde aktarıyor..

Oysaki ##/##/#### formatında alıp aktarması gerek.

Müsait olduğunuzda CommandButton9 butonu içinde kodlarda düzenleme yapabilirmisiniz.

Halit bey,
3 Nolu mesajınızda çalışmanızı kendime adapte ettim ama tek bir sorun var.Rapora alınan tarihler ##/##/#### formatında geliyor ve aktar dediğimde aynı formatta aktarmıyor.örnek 9091966 şeklinde aktarıyor..

Oysaki ##/##/#### formatında alıp aktarması gerek.

Müsait olduğunuzda CommandButton9 butonu içinde kodlarda düzenleme yapabilirmisiniz.

aktarma yaptığın hücrelerin formatını tarih formatına getir düzelecektir.

K.Bakmayın işim çoktu..Şimdi denedim, raporu aktaramadım ama evde deneyeceğim..

Geri