• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox dan seç listboxda görünsün

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003
Saygıdeğer ustalarım Bir userform üzerine iki listbox koyup birinci listboxtan sayfaları seçip seçilen sayfadaki verilerin ikinci listboxda çıkması ile ilgili forumda herhangi bir uygulama bulamadım.Benim istediğim bir userform üzerinde iki listboxun bulunması birinci listboxda sayfaları görmek ikinci listboxta seçilen sayfanın içeriğini görmek ayrıca her gidilen sayfada veri aratmak.Ben bu söylediklerimin tamamını uyguluyorum ancak birinci listboxtan seçilen sayfa ikinci listboxta görünmüyor, bir comboboxa arama kodu uyguladım.Sayfayı seçtikten sonra comboboxa arayacağım veriyi girdiğim zaman istediğim sayfa ikinci listboxta görünüyor.Birde ikinci listboxta sayfanın sadece A sütunundaki veriler görünüyor diğer sütunlar görünmüyor.Düzenleme yapabilirseniz memnun olurum.Uygulamam ektedir.EXCEL SİMGESİ TIKLANINCA ŞİFRESİ (KİMBİL-1774) DÜR.Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,
aşağıda senin dosyanndan aldığım kodlarda değişiklik yaptım.Denermisin, senin dosyandan ilgili yerdeki kırmızıları silip benim yazdığım mavileri ekleyeceksin kolay gelsin...

Private Sub ListBox2_Click()
On Error Resume Next
Application.DisplayAlerts = False
Sheets(Me.ListBox2.Text).Select
Application.DisplayAlerts = True
If ListBox2.ListIndex = 0 Then
Sheets("" & ListBox2.Column(0)).Select
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!A1:h" & [a65000].End(3).Row
End If
If ListBox2.ListIndex = 1 Then
ListBox1.RowSource = "Sayfa2!A1:h" & [a65000].End(3).Row
End If
If ListBox2.ListIndex = 2 Then
ListBox1.RowSource = "Sayfa3!A1:h" & [a65000].End(3).Row
End If
End Sub

HATA

Arkadaşım teşekkür ederim.eline sağlık ama sayfaları çoğalttığımız zaman hata veriyor.ayrıca comobox ile arama yapıncada hata veriyor.başka altarnatif varsa yardımcı olabilirmisiniz.teşekkürler

Üstadlar yokmu ilgilenecek siz uzmanlar için bunun kolay olduğu aşikar lütfen ilgilenirseniz sevinirim.Teşekkürler

listboxtan seç listviewde görünsün

Sevgili Forum üyeleri bundan önceki listboxda sayfaları seçip listboxda seçilen sayfaların içeriğinin görünmesi ve bu sayfalarda arama yapmak ile ilgili konu açmıştım ancak bir arkadaşım konuya vakıf olduğu kadar yardım edebildi.Ancak oradada sayfa isimleri değiştiği zaman yine hatalar verdi.Bu defa listboxda seçip listviewde sayfa içeriğinin görünmesi ile ilgili bir konu açmak istedim.İnşallah konuya tam anlamıyla eğilecebilecek bir üstadım çıkar ve bundan diğer arkadaşlarımızda faydalanır.Ekte sunmuş olduğum çalışma kitabında bir listbox ve bir listview var.Burada listboxda sayfalar görünüyor ancak sayfalar Sayfa1-Sayfa2-Sayfa3 şeklinde.Bu sayfalarıda seçince sayfanın içerikleri görünüyor.Buraya kadar tamam.Yalnız Sayfa isimleri değiştiği zaman örneğin, elma-armut falan filan.Yine listboxda görüyoruz ancak sayfa seçtiğimiz zaman Kodlardan (.View = lvwReport) olanı hata veriyor.Benim bildiğim kadarıyla bu kod sayfa içeriğinin listviewde görünümünü sağlıyor.Acaba diğer Sayfa1-Sayfa2 şeklinde yazılınca hata vermiyorda isimleri değişince niçin hata veriyor.Bu kodun yerine diğer altarnatip (lvwList-lvwIcon-lvwSmallIcon) kodlarını denedim yine a sütununda bulunan verileri sıralıyor.Hadi bu listbox da sayfaların görünmesini istemiyoruzda ComboBox koyalım yine aynı hatayı veriyor .Birde listview deki verilerden yani görünen sayfadan süzme işlemini b-c-d-e sütunlarına göre nasıl yapabiliriz süzülen listviewde görünmesi gerekmekte .Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri