• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Listbox da ya da Listview de herhangi bir satırı checkbox gibi ayarlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar;

Öncelikle bu sitede emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.
Öncelikle yapmak istediğim listbox a ya da listview e aktardığım verilerden herbiri için yanındaki satırın combobox gibi yada renk seçim çubuğunun gelmesi yoluyla herbir seçim için bir renk atanması. Daha sonrasında sayfada aratılıp hücrelerin verdiğim renklerle renklendirilmesi.Benim beceremediğimse bu 2. satıra nasıl seçim yada renk çubuğu atayabileceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Listviewde veya listboxta satır satır değişik renklendirme yapamazsınız.
Listviewde her satır için font rengi ayaralayabilirsiniz.

Teşekkür ederim Evren hocam ben hani vb ekranında properties bölümündeki backcolor ya da forecolor satırlarının yanındaki gibi bir seçim ekranı ekleyebileceğimi düşünmüştüm acaba bunun için excel in listbox veya listview haricinde kullandığı farklı bir component mi vardır acaba bu konuda bilginiz varmıydı

Burası yeri değil onun için soru soran sayın savage33 arkadaşımdan çok özür dileyerek

Evren bey userformlarda kullandığınız arka plan resimlerini paylaşabilirmisiniz
çok güzel backraund resimler tasarlamışşınız

Teşekkür ederim Evren hocam ben hani vb ekranında properties bölümündeki backcolor ya da forecolor satırlarının yanındaki gibi bir seçim ekranı ekleyebileceğimi düşünmüştüm acaba bunun için excel in listbox veya listview haricinde kullandığı farklı bir component mi vardır acaba bu konuda bilginiz varmıydı

O şekilde yapabilirsiniz.
Ama satır satır veya kolon kolon yapamazsınız.
Mesela listboxta back color özelleiğine bir renk atarsanız listboxın tüm arka planı ayni renkle renklenir
Listviewde öyle
Fore colorda öyle.
Yalnız listviewde fore color satır satır ve sütun sütun ayrı ayır renklendirme yapabilirsiniz.
Unutmayın.VBE pencersinde iken bir nesnenin propertiesinde ne yapabiliyorsanız onun aynisini kod yazarakta yapabilirsiniz.:cooL:
Örnek:
Kod:
listbox1.backcolor=vbyellow

İlginie tekrar teşekkür ederim iyi akşamlar

Geri