• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

listbox click sorunu

Excel Vers. ve Dili
İşyerinnde Excel 2003
Evde Excel 2010
arkadaşlar ekteki dosyada satış modülü mevcut burada satış türünü ve müşteriyi seçtikten sonra ürün seç butonuna tıklandığında ürün seçilecek bir liste açılıyor bu listede arama yapıldığında listboxun indexinde alakasız birşeyler görünüyor. bunu nasıl düzeltebilirim ayrıca arama kutularına veri girildiğinde çok geç buluyor bu yavaşlığı nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim..

açılışta
Application.Visible=false 'dir :)

edit: application.visible=false olayını düzeltip tekrar ekledim dosyayı..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yardım edebilecek yok mudur arkadaşlar?

Merhaba,
Stoklarda arama yapan textbox ile ilgili kodlarda bilgilerin alınacağı sayfa satış sayfası olarak görünüyor. "satis" ifadesini ""stok" olarak değiştirirseniz sanırım sorun çözülür. İyi çalışmalar..

Merhaba,
Stoklarda arama yapan textbox ile ilgili kodlarda bilgilerin alınacağı sayfa satış sayfası olarak görünüyor. "satis" ifadesini ""stok" olarak değiştirirseniz sanırım sorun çözülür. İyi çalışmalar..

Sn acolkesen1,
satış sayfasına formüllerle hem carikart hemde stok sayfasından veri çekiyorum, yani listboxta görünen veriler satış sayfasında zaten mevcut. şimdi dediğiniz gibide denedim ama sonuç değişmedi arama yaptıktan sonra listindexe cari kartlar geliyor.

Private Sub TextBox8_Change()
olayındaki

eskisi olanların tamamını yenisi ile değiştir.

eskisi: myarr(1 To 3,
yenisi: myarr(1 To 4,

eskisi: For j = 1 To 3
yenisi: For j = 1 To 4

eskisi: myarr(j, a) = .Cells(k.Row, j).Value
yenisi: myarr(j, a) = .Cells(k.Row, j + 10).Value

eskisi: Set k = Sheets("satis").Range("k2:k65536").Find(TextBox8.Text & "*", , xlValues, xlWhole)

yenisi: Set k = Sheets("satis").Range("k2:k65536").Find(TextBox8.Text & "*", , xlValues, xlPart)

başlar ve içerir kodları aynı gibi. o halde niye ayrım yapıldı?

Private Sub TextBox8_Change()
olayındaki

eskisi olanların tamamını yenisi ile değiştir.

eskisi: myarr(1 To 3,
yenisi: myarr(1 To 4,

eskisi: For j = 1 To 3
yenisi: For j = 1 To 4

eskisi: myarr(j, a) = .Cells(k.Row, j).Value
yenisi: myarr(j, a) = .Cells(k.Row, j + 10).Value

eskisi: Set k = Sheets("satis").Range("k2:k65536").Find(TextBox8.Text & "*", , xlValues, xlWhole)

yenisi: Set k = Sheets("satis").Range("k2:k65536").Find(TextBox8.Text & "*", , xlValues, xlPart)

başlar ve içerir kodları aynı gibi. o halde niye ayrım yapıldı?

hocam kodları akşam deneyeceğim başlar ve içerir de farklı hücrelerde arama yapılıyor hocam.

Geri