• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ListBox' a veri alma ve tıklanan verinin güncellenip kaydedilmesi

Excel Vers. ve Dili
2016
Aşağıdaki kodlara göre listbox'a verilerin gelmesi istenilen veriye tıklanınca texboxlara ve comboboxlara gelmesini güncellendikten sonrada tekrar kaydedilmesini istiyorum yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text <> "" Then
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa1").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Sayfa1").Range("A:A")) + 1
Sheets("Sayfa1").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Sayfa1").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Sayfa1").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Sayfa1").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
Sheets("Sayfa1").Range("F" & Bos_Satir).Value = ComboBox1.Text
Sheets("Sayfa1").Range("G" & Bos_Satir).Value = TextBox5.Text
Sheets("Sayfa1").Range("H" & Bos_Satir).Value = ComboBox2.Text
Sheets("Sayfa1").Range("I" & Bos_Satir).Value = TextBox6.Text
Sheets("Sayfa1").Range("J" & Bos_Satir).Value = TextBox7.Text
Sheets("Sayfa1").Range("K" & Bos_Satir).Value = ComboBox3.Text
Sheets("Sayfa1").Range("L" & Bos_Satir).Value = TextBox8.Text
Sheets("Sayfa1").Range("O" & Bos_Satir).Value = ComboBox4.Text

Sheets("Sayfa1").Select

Else
MsgBox "İsim Girmeniz gerekiyor"
End If

MsgBox "Kayıt başarılı", vbApplicationModal, ""
Dim del As Control

For Each del In UserForm2.Controls

If TypeName(del) = "TextBox" Or TypeName(del) = "ComboBox" Then

del.Text = Empty

End If

Next del

End Sub

Ekli dosyalar

Dosyanızı yeniden adapte edip :

- Sütun başlıkları sayfadan form üzerine otomatik alındı. Sütun değişikliği formda da oluşur.
- 2 boş ama çalışır kutu eklendi.Sütun eklerseniz otomatik formda görünür textboxlar veri alır .
- Veriler listboxa alındı, tıklayarak değil sıra no ile bul ve bundan sonra değiştir sil özelliği eklendi.
- Veri türüne göre 2ci sayfada süzgeçler kondu
- Süzülen verinin arka planda rapor olarak oluşması sağlandı
- Süzülen verinin baskısının alınması sağlandı.

* Düzeltmek ya da silmek istediğiniz verinin sıra nosunu veri türüne göre süzgeç kullanarak bulabilir ve bu
numarayı BUL hücresinde aratarak forma getirebilirsiniz .

İnceleyiniz .

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok teşekkürler benim için çok iyi olmuş emek harcadığınız için teşekkürler.

Kusura bakmayın rahatsız etmiyorumdur umarım veriyi düzelttikten sonra eski veride duruyor direk düzelmek istediğimiz verinin değişmesi için ne yapabiliriz.

Kontrol ettim , veri düzeltildikten sonra textboxlar boşaltılıyor ve form yeni bir kayıt için hazırlanmış oluyor.

Ya da demek istediğinizi anlamadım, 500 satır veride mutlak bir benzersiz özellik olmalı ki ona göre bulunsun. 500 Satır içinde listbox aşırı zor bir tarama verir. Bunu kolaylaştırmak için diğer sayfada süzgeçler var, birkaç satıra indiriyor ve benzersiz değişken olan sıra no kolay görülüyor.

Dğer yandan , listboxtan textlere alınan veride değişiklik ya da sil hataya çok açık olur.

Ya da güvenlik ayarlarınızı makroların çalışmasına izin verecek derecede düşürmeniz gerekiyor olabilir. Bende sorunsuz bir çalışma veriyor

Yanlış anlamayın program çok güzel olmuş
Örnek bende şu şekilde oluyor Sıra Nosundan bir numara seçip bul diyorum gelen verinin bir kısmını değiştirdikten sonra kaydediyorum aynı sıra no ile hem eskisi duruyor hemde değişmiş hali oluşuyor düzeltten direk eski verinin üzerine yazması lazım çünkü kayıtların haftalık ve ayılık ürün miktarlarını ve ceza miktarlarını almam gerekiyor bende bu şekilde eskiside durduğu zaman toplamları fazla çıkar onun için kusura bakmayın.

Şu ana dek bu şekilde davrandığını teyid eden bir görüş gelmedi .

Bende söylediğiniz oluşmuyor , bu durumda programı yavaşlatan şey sizin cihaz ya da office ile alakalı olabilir . Program kapalı iken ikonuna sağ tıklayın , özelliklere gidin , orada internetten gelen dosya engeli olup olmadığını kontol edin , varsa engellemeyi kaldırıp yeniden deneyin.

Ayrıca açtığınızda userformu kapatın , dosya menüsü altında güven merkezi var . Burada güvenlik derecesini düşürün ve dosyaya güven yerini işaretleyin. Save edin ve sonucu denetleyin .

Ya da sorun oluşmuş hali ile ekran görüntüsünü printscreen ile alıp paint te .jpg olarak kaydedin ve buraya yükleyin

acaba zahmet olmazsa ListBox' a veri alma ve tıklanan verinin güncellenip kaydedilmesi kodlarını burada paylaşabilirmisiniz

Geri