• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Label ve Combobox

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sevgili dostlar ekte gönderdiğim dosyadaki Label ve Comboboxlar nasıl Dikdörtgen olarak yapılmış ben çok uğraştım yapamadım eğer ofiste veya başka bir yerde bunlarla ilgili bir bölüm varsa ve nasıl yapılıyorsa siz değerli hocalarımın bir örnekle anlatmasını istiyorum benim kullandığım ofis programı 2002 dir bu konuda yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler

Ekli dosyalar

• Soru.xls
    Soru.xls
    156.5 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Merhabalar,

Ben sorunuzu anlayamadım. Yani, bütün kontroller zaten dörtgendir. İsteseniz de başka bir formunu bulamazsınız..

Biraz daha açarsanız iyi olacak.

.

Ferhat bey ilginiz için teşekkür ediyorum sorum şöyle usere label eklerken Label1 şeklinde combo ekleyinceside como aşağı ok işaretli oluyor bu formda ise Label yerine ve combolara nasıl dikdörtgen eklenmiş biz label veya comboları bu formda olduğu gibi nasıl yapabiliriz yalnız benim kullandığım ofis 2002 bu özellik acaba diğer ofislerdemi var bu konuda bilgi

Tamam şimdi oldu.. Biraz da benim kafamın kalınlığından heralde anlamamam :)

Combo'ların Drop (Açılan) menülerini, isteğe göre şekillendirebilirsiniz.

Bunun için, ComboBox'ların; ShowDropButtonWhen özelliği ile oynamanız gerekli.

Bu özellik şu değerlerden oluşur

0 fmShowDropButtonWhenNever : Hiçbir zaman Drop (Açılan menü) Butonu gösterme
1 fmShowDropButtonWhenFocus : Sadece kontrolü aktif hale getirildiğinde Drop Butonu göster
2 fmShowDropButtonWhenAlways : Daima Drop (Açılan menü) Butonu göster

UserForm üzerinde bir ComboBox yarattığınızda, bu özellikle default olarak 2 değerini alır. Yani her zaman Drop Buton gösterilir.

Bunu elle değiştirmek için, VBE'de Properties penceresine bakınız.

.

Ferhat Bey teşekkür ederim Allah razı ollsun tamam buldum

Geri