• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kütüphane Programına Yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar bir kütüphane programıyla ilgili olarak aşağıdaki konularda yardımınıza ihtiyacım var:
1) Listboxlar yardımıyla arama sonuçları liste olarak görüntülenmeli. Kitaplara ait listbox tan seçilen kitap, öğrencilere ait listboxta seçilen öğrenciye teslim edilebilmeli. "Ödünç verme listesi" sekmesine otomatik olarak işlenmeli
2) Kitaplardan ve öğrencilerden seçileni silebilmek istiyorum.
(yani arama sonucunun liste halinde sonuç vermesi çok önemlidir. Arzu edilen budur. Çünkü böylece listeden istenirse ödünç verilir, istenirse listeden kaldırılır.(temelli))
3) Bu dosya örneğin 25/06/2012 tarihinde kendi kendini kullanılamaz hale getirmeli.
belirtilen tarih geldiğinde dosya yok olmalı. Kendi kendini imha etmeli veya bulunamaz ya da açılamaz hale gelmeli.
Dosya ektedir. İncelenirse daha iyi anlaşılır.
Önceden sonsuz teşekkürler, ve emeğinize saygılarımla..

Ekli dosyalar

merhaba;Kitap Ara Butonu için;

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim x2 As Integer
x1 = UCase(TextBox1.Text)
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
x2 = InStr(1, ListBox1.List(i), x1, vbTextCompare)

If x2 > 0 Then
ListBox1.ListIndex = i
x3 = MsgBox("Aranan bulundu,devam edilsin mi?", vbYesNo)
End If

If x3 = vbNo Then
ListBox1.ListIndex = 0
ListBox1.ListIndex = -1
Exit For
End If
Next
End Sub

Sayın excel03
arama kodu listbox un sadece birinci kolonunda ki değerleri arıyabiliyor. aranan bir yazar ise de yine ilgili satırı bulabilse daha iyi olur.
bulunan kitabı (listboxta seçilen kitabı) yine aynı şekilde arama yöntemiyle ya da seçilerek işaretlenen öğrenci ye ödünç olarak verilebilmesi için gerekiyor. Bu nasıl bir kodla gerçekleştirilebilir acaba?(commandbutton2)
Gerek kitaplardan, gerekse öğrencilerden seçileni kalıcı olarak listeden silebilmek gerekiyor.
(commandbutton4 ve commandbutton5) silmeden önce "seçili olan (kitabı/öğrenciyi) gerçekten silmek istiyor musunuz?" uyarı yazısı çıkmalı.
Beyninize, emeğinize saygı ve yürek dolusu selamlarımla..

merhaba;
öğrenci bul butonu için,

bu tür veritabanı yönetimi için access daha başarılıdır.Forumu incelemenizi öneririm.

Kod:
Private Sub CommandButton3_Click()
Dim xx2 As Integer
x1 = UCase(TextBox2.Text)
For i = 0 To ListBox2.ListCount - 1

xx2 = InStr(1, ListBox2.List(i), x1, vbTextCompare)

If xx2 > 0 Then
ListBox2.ListIndex = i
x3 = MsgBox("Aranan bulundu,devam edilsin mi?", vbYesNo)
End If

If x3 = vbNo Then
'ListBox2.ListIndex = 0
'ListBox2.ListIndex = -1
Exit For
End If
Next

End Sub

Sayın excel03
tavsiyenize uyup access veritabanına bağlanma ve excel yerine access kullanmayı deneyeceğim. 1.000 den fazla veri girildiği zaman excel dosyalarının bir hayli ağır çalışmaya başladığnı fark ediyorum. tavsiye edebileceğiniz linkleri bekliyorum.

Yine de küçük ölçekli okul kütüphaneleri için başlattığım bu çalışmayı bitirebilmek istiyorum.
aramada dikkatinizi çekmek istediğim bir sorun var: Büyük harf ile yazılan "I" ve "İ" harflerinin küçük harflerle yazılmış hali!

"Seçili Kitabı Sil", "Seçili Öğrenciyi Sil" ve "Seçili Kitabı Seçili Öğrenciye Ödünç Ver" butonlarını çalıştırabilecek kodları sabırsızlıkla bekliyorum!
Her satırda ne yapmaya çalıştığınızı açıklamalı olarak yazarsanız gerçekten çok sevinirim.

Beynine ve yüreğine sağlık Sayın excel03

Sn asteoros

Akyaka da bir kütüphanemiz var. Oraya Access te bir çalışma yaptım. 1,5 senedir, sorunsuz çalışıyor. Eğer isterseniz yarın bu mesaja ekleyebilirim.

çok memnun olurum Ömer bey. Eğer access ile programlama (form) sözkonusu ise açıklamalı anlatımıyla ilgili de bir şeyler bulabilmek isterim. Tabii ki yinede yukarıda uzaman arkadaşlara danıştığım konuya olan merakım devam edecektir. Paylaşımınız için önceden sonsuz teşekkürler..

Aslında bu çalışma acess in klasik özellikleri pek kullanılmadan VBA kodları ile hazırlandı.
Kod, tablo ve formlarına ulaşmak için dosyanın üzerine Shift tuşuna basarak tıklayınız.
Üye ve Kitap Tablolarında ilk kayıtları silmeden değiştirerek kullanın
Üye ve kitap kayıtları silinmiyor, değiştirilebiliyor. Çünkü istatistik bilgileri kaybolacağı için pek doğru değil bence.
Kodlar konusunda veya başka bir konuda sorunuz varsa

Ekli dosyalar

Sayın Ömer Çeri
Paylaşım için çok teşekkür ederim. Dosyayı inceledim. güzel bir program. Ama ben Access e excel kadar aşina değilim. Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum
Excel listbox özelliklerinin, kolon, sütun nesnelerinin nasıl kullanılabileceğini çok merak ediyorum. O konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Örneğin iki ya da daha çok kolonlu bir listboxta yapılan bir seçim in worksheet (sayfa) nesnesinin kayıtlarından silinebilmesi, ya da iki çok kolonlu listbox ta yapılan seçimin bir biriyle ilişkilendirilmesi (seçili kitabı seçili öğrenciye ödünç olarak verilmesi) gibi.
Sayın excel03 değerli bilgilerini sundular ama kafama takılan bazı sorular cevapsız kaldı.
Forumda daha önce kapsamlı olarak böyle bir konu işlenmemiş.
Umarım değerli uzman arkadaşlardan biri bu sorulara kapsamlı bir açıklama getirir veya kaynak gösterir.
Saygılarımla.

Sayın excel03 ve değerli uzman arkadaşlar,
Diğer butonların kodları için aklınıza bir şey geliyor mu?
Kaynak olarak inceleyebileceğim bir link verebilir misiniz?
Önceden teşekkür ve saygılarımla.

Son düzenleme:
Listbox nesnesi hakkında kapsamlı temel açıklamalı bilgi lütfen

Geri