Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar küsüratlı ve çoklu toplamalar için =TOPLA.ÇARPIM((YUVARLA(A1:A200;2))) formülünden daha doğru sonuç verecek alternatif birşeyler var mı acaba?
office 2003 kullanıyorum. 2 tane ayrı dosyam var. birinde bu formül kullanılıyor, diğerinde ise =TOPLA(a1:a200) şeklinde kullanılıyor. tabiki aynı rakamların toplamları da farklı çıkıyor. bu iki ayrı dosyanın yapısını bozmadan küsüratlı ve çoklu rakamların doğru ve aynı sonucu verecek şekilde toplayan genel ve doğru bir formül var mı acaba?
öneriniz için teşekkür ederim. dosyanın birini biz oluşturduk. 150 kişilik falan bir dağılım için eşit ve daha doğru rakamlar oluşsun diye =TOPLA.ÇARPIM((YUVARLA(A1:A200;2))) formülünü kullandık. çıkan sonuçları da bir yere bildiriyoruz. bu bildirimi yaparken de bildirimi yaptığımız yerin bize gönderdiği bir aracı dosya var. çıkan sonuç rakamlarını buraya aktarıp o dosya aracılığıyla txt oluşturup gönderiyoruz. bu bize gönderilen dosyada ise toplamlar =TOPLA(a1:a200) şeklinde yapılmış. sonuç olarak bizim dosya ile bize gelen dosya arasında küçük küsürat farkları nedeniyle genel toplamda dikkat çekecek farklılık oluşuyor. bunu gidermek istiyoruz.
Bugün benim de küsuratlı bir sayıyı çarpma ihtiyacım oldu hep #DEĞER yazan olumsuz durumla karşılaştım. İnternette de bu konuda bir kaynak bulamayınca ben de deneye yanıla çözmeye karar verdim. 7 haneli rakamdaki virgülleri sırayla sildim ve en sonunda 7 hanenin sadece ilk rakamındaki virgülü bıraktığımda istediğim sonuca ulaşabildim. O zaman hata vermedi.
30 ton su
2,127667 ile çarptığımda
83,30 a ulaştım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.