• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kuruşu Üst Simge Yapmak

Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
29
Excel Vers. ve Dili
XP
Arkdaşlar merhaba, benim bir sorum olacak, yardım ederseniz sevinirim. Yaprığım bir tabloda değişik rakamlar var. Hücre biçimlendirden yazdığım rakamların kuruş bölümlerini nasıl üst simge yapabilirim. Örneğin 29.500,56 rakamının ,56 yı üst simge yaparak altını çizdirmek istiyorum. Ben beceremedim. Teşekkurler.
 
merhaba
metin biçiminde yazarsanız üst simge olur ama bu durumda aritmetik işlemleri yapamazsınız. sayı biçimi için makro çözümü olabilir.
 
merhaba
metin biçiminde yazarsanız üst simge olur ama bu durumda aritmetik işlemleri yapamazsınız. sayı biçimi için makro çözümü olabilir.

ilginize teşekkur ederim. metin formatı işime yaramaz çünkü aritmetiksel işlemlerde kullanıyorum. acaba daha önce bunu yapacak bir makro hazırlanmışmıdır. bilginiz varmı?
 
merhaba
tam olarak işinize yaramaz ama bir alternatif
a1'de 1.234,56 varsa
b1'ye =tamsayı(a1)
c1'e =a1-tamsayı(a1)
c1 hücreyi üst simge olarak biçimlendirin, b1 sağa hizala, c1 de sola hizala
 
Geri
Üst