• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kuruş toplama

Merhaba.

-- GİŞEMATİKLER ile ilgili olarak; TextBox22'dan TextBox28'e kadarki Change() kodlarında, aşağıdaki kırmızı satır yerine mavi olanlarını yapıştırın.
-- Benzer işlemi, GİŞELER ile ilgili TextBoxlar için de yapın.
Kod:
[COLOR="red"]Label54 = Val(TextBox22) + Val(TextBox23) + Val(TextBox24) + Val(TextBox25) + Val(TextBox26) + Val(TextBox27) + Val(TextBox28)[/COLOR]

[COLOR="Blue"]For tb = [B][COLOR="Blue"]22[/COLOR][/B] To [B][COLOR="Blue"]28[/COLOR][/B]
    If Controls("TextBox" & tb) <> "" Then
        d = d + (1 * (Controls("TextBox" & tb)))
    End If
Next
[B]Label54 = Format(d, "###,###.00")[/B][/COLOR]

ömer hocam harikasınız. yalnız bu konuda ufak bir sorum daha olucak kızmazsanız özür dileyerek soruyorum.

sonuç labeli label 52 de yani kuruş ayracını atıyor ama bu defa binlik ayracı yok. onu telafi etmemiz mümkün olurmu acaba.

Sanırım Label54'ten bahsediyorsunuz.
Önceki cevabımı güncelledim.

Son mavi satır değiştirildi.
(İlgili TextBox.._Change kodlarının tümünde aynısını yapın)
.

UserForm_Initalize kodlarında fark ettim.
DÖVİZ LABELLARI başlığının altında
Label sayısı kadar (108 ) satır ekleyerek aşağıdaki şekilde işlem yaptırıyorsunuz.

Bunun yerine For...Next döngüsünde Controls(...) şeklinde kod yazarak birkaç satırda aynı işlem gerçekleştirebilir.
.
Kod:
Label[B]93[/B].Visible = False
Label[B]94[/B].Visible = False
...........
Label[B]199[/B].Visible = False
Label[B]200[/B].Visible = False
Bunun yerine aşağıdaki şekilde daha iyi olur.

Benzer şey TextBox'lar için de var tabi ve yüzlerce satırlık işlem.
Eğer nesnelerin adet ve isimlerindeki sayı kısımları arasında matematiksel bağlantı varsa
her bir nesne türü için aynı döngü içerisinde her bir nesne türü için birer satırla tüm işlem tamamlanabilir.

**** Mavi olan kısımı adet ve isimlerindeki sayı ilişkilerini kontrol ederek uygulayın.
.
Kod:
For sayi = [B][COLOR="Red"]93[/COLOR][/B] To [B][COLOR="red"]200[/COLOR][/B]
    Controls("Label" & sayi).Visible = False
[COLOR="Blue"]    Controls("TextBox" & sayi-53).Visible = False
    Controls("TextBox" & sayi-53).MaxLength = 2[/COLOR]
Next

hocam bu yapmaya çalıştım ama beceremiştim bu benim için çok güzel oldu. sizde farketmişsiniz kuru kalabalık dolmuş forml sayfası. çok teşekkr ederim.

diğer sorunlara çözüm bulabildinizmi hocam..
saygılarımla

Geri