DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Forumda bununla ilgili bir bölüm var. Arama yapmayı denediniz mi?
Sayıyı Yazıya Çevirme Uygulamaları
Bu başlıkta, Türkçe ve ingilizce olarak sayıyı yazıya çevirme ve YTL-YKR uygulamalarını bulabilirsiniz.www.excel.web.tr
Daha önce İ.Serdar Hocamın bir çalışmasıdır. Belki işinize yarar diye düşündüm
Hocam Dosya için Teşekkürler ama 0,00300000 " Belirtmiş olduğum para birimini " Sıfır Sıfır Sıfır Üç Kuruş " olarak yazmak istiyorum böyle yazmak mümkünmü Serdar hocanımızın dosyasında 0,00300000 sıfır tam, binde üç olarak çıkıyor.
Benim 0,0030000 yazıldığında bu Paranın tam metne çevirmesini istiyorum tabi mümkünse nasıl olur sizler daha iyi bilirsiniz.
Sıfır Sıfır Sıfır Üç Kuruş mu olur yoksa farklı bir ibare mi gelir sizler daha iyi bilirsiniz. Genede Konu kaybolmaması için Örnek dosyamı ekliyorum.
Dosyamı ekliyorum için sayıyı her tıkladığıma değişiyor sadece sayı değiştikçe para birimi yazmasını istiyorum.
Bir kaç örnek daha verebilir misiniz.
Ör. 0.0035 olabilir mi. 0.15 0.022
.
.
0.0030 = sıfır sıfır sıfır üç
0,0116224 = sıfır sıfır bir bir altı iki iki dört mü olacak ?
sonuç örneğine ihtiyaç var ...
.
Örnek 0,0016244 Sıfıf Sıfır Sıfır Onaltı İkiyüz Kırkdört Kuruş
Sorunu çözemem muhtemelen ama çözecek arkadaşlar için önemli bir nokta dikkatimi çekti :
Bu örnekte neden
bir altı iki dört dört
Ya da
Yüzaltmışiki kırkdört
Ya da
Onaltı yirmidört dört
Olmuyor? Basamakları neye göre ayırıyorsunuz?
Birincisi böyle bir şeye neden ihtiyaç duyduğunuzu merak ettim. Sonuçta bildiğim kadarıyla herhangi bir para biriminde virgülden sonra 2 basamaktan fazla rakam olmuyor.
İkinci olarak da belirttiğim ayrıntıyı hâlâ aydınlatmadınız? Basamakların nerden nasıl ayrılacağı neye göre belirlenecek?
Anladığım kadarıyla basamakların neye göre ayrılacağını siz de bilmiyorsunuz. Umarım bir çözüm bulursunuz.
İlk mesajımı tekrar okursanız ne kastettiğimi anlayabilirsiniz. Tekrar sorayım:
Neden "yüzaltmışiki kırkbeş" ya da "bir altıyüzyirmidört beş" değil de "onaltı ikiyüz kırk beş"?
0,001624 olduğunda ne olacak?
0,0162458 olduğunda ne olacak?
Daha az ya da daha çok basamak olduğunda ne olacak?