• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kurallarla iki tarih arası hafta hafta ve gün gün veri ve veriler getirme

Excel Vers. ve Dili
a
Üstadlar çok araştırdım ne bir formül ne bir fonksiyon nede bir makro bulamadım. Şimdi Ben kuralları yazıya dökiyim siz üstadlarda fonksiyona çevirin.

BEN EXCELDE KURALLARI VE BİLGİLERİ YAZDIM YAPARKEN ZEVK ALACAĞINIZDAN EMİNİM....

SANIYORUM BU SİTEMİZDE İLKTİR. :)

Ekli dosyalar

arkaşadaşlar konuya bakan ilgilenen olmucakmı yardım edin lütfen
22.10.2012 arkadaşlar yardım...

Son düzenleme:
Merhaba,

Tarihler yan tabloda detaylı iken verilerin aktarılacağı kısımda haftalar şeklinde bölünmüş. Ama hangi hafta hangi tarihleri içeriyor bilemiyoruz. Bunun için haftalara ait günleri yazmanız sorunun çözülmesinde fayda sağlayacaktır.

H4 hücresine aşağıdaki formül uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$7:$A$1000=$E4)*(H$1>=$B$7:$B$1000)*(H$1<=$C$7:$C$1000)*($D$7:$D$1000))

üstat tamam benim yukarıdaki tarihlerinm 2013 iken soldaki tarihlerim 2012 imiş
şimdi bütün tabloya uygulayıp döneceğim

ek dosyalar

üstadım şimdi senin formülü örnek tablomuzda gün gün uyguladığımda gayet iyi çalışıyor tam istediğim gibi lakin asıl uygulayacağım tabloda çalışmadı.

nedeni ise örnek tabloda soldaki veriler gerçekte başka sayfada olacak.

gerçek tabloda ekim planı ve sera 26 sekmesinde açıklamalar yaptım. yardımlarını tekrar rica ederim.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
C4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp yana ve alt hücrelere sürükleyiniz.

Kod:
=EĞER(SOLDAN(C$2;1)="H";"";TOPLA.ÇARPIM(('EKİM PLANI'!$B$2:$B$1000=$A4)*(C$2>='EKİM PLANI'!$E$2:$E$1000)*(C$2<='EKİM PLANI'!$G$2:$G$1000)*('EKİM PLANI'!$AD$2:$AD$1000)))

üstad sanırım bu şekilde kullanmam ileriye dönük problem çıkarmayacak

bunu sıkılarak rica ediyorum belki fazla oldum ama son nokta gibi duruyor.

Parti numaraları var ya ekim planın dolduruldukça ilgili sera numaralı sayfaya satır bazında gitsin. yada gelsin. sera numaraları satır bazında ekim planında yazıyor. sera sayfalarındada sera numarasının aldığı yer sol üst köşede yazıyor.

Açıklamalar da dosyada var.

Teşekkür ederim yaa.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Çok soru sormanız bize rahatsızlık vermez. Aksine memnun oluruz. Fakat yanıt verdikten sonra dosyalar değişince sıkıcı durumlar oluşuyor.

Son sorunuz için;

C1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞERSAY('EKİM PLANI'!A:A;B2)

B4 hücresine aşağıdaki dizi formülü uygulayın. Dizi formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($A$4:A4)>$C$1;"";İNDİS('EKİM PLANI'!$B$2:$B$1000;KÜÇÜK(EĞER(--'EKİM PLANI'!$A$2:$A$1000=$B$2;SATIR('EKİM PLANI'!$A$2:$A$1000)-1);SATIRSAY($A$4:A4))))

B2 hücresindeki sera numarasını sayı olarak biçimlendiriniz.

üstad c1 ve b4 derken sera sayfalarındaki hücrelerden bahsettin sanırım

fakat hücrelerin adresi doğrumu acaba...

Tabloda herşey senin yaptığın gibi olacak sadece ekim planından parti numaralarını metin olarak sera sayfalarına getirticez şuan manuel yazıyorum

TAMAM TAMAM ÜSTAT ÇOK SAĞOL

Son düzenleme:
kafayı yedim galiba herşey a dan z ye oturdu sayen fakat dosya boyut 30 Mb olmuş haliyle çalışmıyor sayılır ki daha da artar bu veri girişleri artıkça napıcaz

Merhaba,

Önerdiğim formülü neredeyse 365 sütuna uyguladınız ve kimbilir kaç satıra uyguladınız. Topla.Çarpım formülü zaten yavaş çalışan bir formüldür. Uygulanan hücre sayısıda aşırı miktarda olunca dosyanızda boyut büyümesi ve yavaşlama yaşamanız gayet doğaldır. Büyük dosyalarda dinamik veri görüntüleme yerine istediğiniz zaman makro ile raporlama yapma yolunu tercih etmenizde fayda vardır. Bir rapor sayfasında nasıl bir sonuç görmek istiyorsanız bunu makro ile oluşturmanız daha faydalı olacaktır.

Geri