• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

küçük harf olarak yazıdığım yazı büyük harf olsun.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
merhabalar arkadaşlar bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. bilgi işlem sistemi kısıtlı olduğu için bilgisayarda makrolar çalışmıyor. Excel de bir dosyanın herhagi bir sütununa küçük harfle yazdığım bir yazı büyük harfe nasıl dönüşür. ben VERİ --> DOĞRULAMA --> ÖZEL sekmesinde formül yazmaya çalıştım ancak hata veriyor. yukarıda bahsettiğim bir işlem için ÖZEL komutuna formül yazabilir misiniz? kolay gelsin

merhaba
sayfanın kod bölümüne bu kodu uygularsanız
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [[COLOR="Red"]A4:B30[/COLOR]]) Is Nothing Then Exit Sub
Kelime = Replace(Target.Value, "i", "İ")
Kelime = Replace(Kelime, "ı", "I")
Target.Value = StrConv(Kelime, vbUpperCase)
End Sub
kırmızı olan yer hücre aralığı kendinize göre uyarlayınız
kod alıntıdır
yapamazsanız örnek dosya ekleyiniz

Sayın deneme038

makrosuz aklıma şimdilik iyi bir çözüm gelmedi. Örnek dosyayı inceleyiniz belki işinize yarayabilir.

Ekli dosyalar

arkadaşlar yukarıda bahsettiğim gibi sistem kısıtlaması olduğu için kod lar da çalışmıyor

arkadaşlar yukarıda bahsettiğim gibi sistem kısıtlaması olduğu için kod lar da çalışmıyor

Merhaba,

Sisteminizde Eklenti'ler çalışıyor ise,

Dosya eklenti olarak bilgisayara nasıl kaydedilecek?

1. Bu dosyayı Eklentiler (AddIns) klasörüne çıkarın.

2. Excel'de Araçlar/Eklentiler/Gözat ile, çıkarılan bu dosyayı bulun, Tamam deyin.

3. Eklentiler diyalog kutusunda,eklenen dosyanın kutusunu işaretleyerek Tamam deyin.

4. Araçlar çubuğuna ÖzelMenü olarak eklenir, üzerine tıklayıp açılan pencereden yapmak istediklerinizi seçin,

AddIns klasörü nasıl bulunacak?

Excel'de Araçlar/Eklentiler/Gözat'a tıklayın, AddIns klasörünün nerede olduğunu görürsünüz. Görülmüyor ise bu klasör ve dosyalar gizli olduğu için Bilgisayarım/C'ye girin.

Araçlar/Klasör Seçenekleri/Görünüm'den/Gizli Dosya ve Klasörleri göster kutusunu işaretleyin. İşiniz bittiğinde aynı yolu izleyerek Gizli Dosya ve Klasörleri gösterme kutusunu işaretleyin.

Not; Hücrede formül var ise, işlem sonunda (harf değiştirme) formülü bozar,

Kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir hücredeki yazılı metni VBA dışında bir yöntemle yine kendi hücresinde büyük harfe çeviremezsiniz. Ancak aşağıdaki formülü veri doğrulama-özel seçeneğine yazarak ilgili hücreye büyük harfle giriş yapmayı mecbur hale getirebilirsiniz.

=ÖZDEŞ(BÜYÜKHARF(A1);A1)

selam
Benim kısa bir sorunum var, şöyle ki;
a kolonunda 300 adet muhtelif rakamlar var
b kolonunda da 350 adet muhtelif rakamlar var. Benim isteğim bu iki kolonda yer alan aynı rakamları c kolonuna yazmak ve a-b kolanlarının arasında eşleşmeyenleri bulmak.
Yardımlarınızı beklerim.

Geri