• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kriterlere göre ortalama

sahika51

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-2019
arkadaşlar iyi günler. kolay gelsin. okulda bir sınav değerlendirme çalışması yapıyorum. yardım ederseniz sevinirim. ekli tabloda öğrencilerin girdiği sınavlar var. bu sınavlarda ilgili derslerin 6. satırdaki ortalamaya ilgili hücreye hesaplanması gerekiyor. Bunu mevcut haliyle yapabilirim ancak 300den fazla bir öğrenci düşününldüğünde bu oldukça uzun sürecektir. Bunun kısa bir yolu varmıdır.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Tablonuzdan öğrencileri sütunlarda takip ettiğinizi anlıyorum.

Siz zaten ortalama formüllerini kurgulamışsınız. Tek yapacağınız formülleri her öğrenci için seçip kopyalamak.

Bu işlem çok uzun sürecek bir işlem değildir. Nerede takıldığınızı açıkçası anlamadım.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Tabloyu böyle kulllanmamız gerekiyor. Kıyaslama açısından daha kolay oluyor. Tek sorunum kaldı ortalamaları alırken sadece değer girdiğim hücrelerin hesaba katılması diğer hücrelerin hesaba katılmaması gerekiyor.

Ekli dosyalar

N sütunlarını EĞER ile yapın

=EĞER(D8+E8<>0;D8-(E8/3);"")

öğrenci N sütununda sıfırlar görünmesin.. boş görünsün...
Sevgili hımmmmm bu sadece 1 sınav için hesaplama yapıyor. Bunun normal ortalama fonksiyonuyla yapabiliyorum zaten. 2 ve ikiden fazla sınav olduğu zaman bu ortalama aldığımda diğer sınavların sonuçları boş olduğu için sonuç yanlış çıkıyor. Ben bu sonuçları sınav yapıldıkça gireceğim için diğerleri boş. Burda yapılması gereken (Ben bulamadım bir türlü) örneğin Türkçe dersi için= g8;g13;g18;g23;g28;g33;g38;.....bu hücrelerin ortalamasını alsın ama boş olan hücreleri hesaba katması.

tek hücre için örnek yapmışdım diğerlerine sizin uygulayacağınız sanmıştım..
dosyayı bir inceleyin

Ekli dosyalar

Geri