• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere uyan tüm satırları süzüp kopyalama!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cuneyt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi günler.
Daha önce de takıldığım bazı konular için yardım aldığım bu siteye bir soru daha göndermek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

Benim ekli dosyadaki gibi bir listem var. O listede soldan sağa doğru kişi isimleri var ve ben bir hücreye kişi ismi girerek o listenin hangi sütununda olursa olsun o ismin taranmasını ve bulunan satırları süzerek başka bir alana kopyalanmasını istiyorum. Aslında bir makro yazdım fakat sadece birinci sütunu süzüyor ben ise tüm sütünlarda bu bilgiyi aramak istiyorum.

Anlatması galiba uzun sürdü ekli dosyayı incelerseniz daha kolay anlaşılacaktır.

Teşekkürler.

Ekteki örneği inceleyin.

Sayın leventm verdiğiniz bu cevap için çok teşekkür ederim.
Gönderdiğiniz örnek sorunumu tam olarak çözdü.

Aynı listede iki textbox kullanarak tarih aralığı belirtmek ve bu aralığa uyanları listelemek istiyorum. Ancak sanırım tarih formatı ile ilgili bir sorun var. Süzme işlemi tarihi hüreye yazdığımda gerçekleşiyor fakat textbox ile atarsam gerçekleşmiyor. Aynı örnek te tarih aralığı içinde yardımcı olabilirseniz sevinirim!

Teşekkür ederim.

Textboxlara aşağıdaki şekilde formatlarsanız sorun olmayacaktır.

TextBox1 = Format(TextBox1, "mm""/""dd""/""yyyy")

Sayın leventm,

gönderdiğiniz örneği daha dikkatli inceleyince ilgili kişiye ait sadece bir kayıt bulduğunu ve kopyaladığını gördüm. Oysaki benim ihtiyacım olan uygulama o katılımcı isminin bulunduğu tüm satırlarda kopyalama işlemi yapmasıydı. Bu yönde bir yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler.

bu yardımcı olur gibi geliyor bana
merhaba,

ben bu tür komutları oluşturmak için şu yolu takip ediyorum.

yeni makro kaydet...
önce veri sayfasını seç
alan başlıkları satırını seç
otomatik filitre uygula
criterleri seç
alan başlıkları satırını seç
ctrl+shift+end tuşlarına basarak tamamını seç
seçileni kopyala
sayfa1 'i seç
seçileni yapıştır.
makroyu durdur.

Daha sonra modulden kodları açarak kriterleri kendi oluşturduğum değişkenlerle değiştiriyorum.

böylece belirlediğim veriler seçilmiş oluyor.

bu arada ben de tarih atamalarında problem yaşamıştım.
sorunumu cdate() komutuyla çözdüm.

ActiveCell = CDate(textbox1.Text)
iyi çalışmalar..

Sn. İsakarakus,
tarih sorununu önerdiğiniz şekilde düzelttim ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim.
Yukarıda yazdığınız yöntemi ben de zaman zaman kullanıyorum ama söylediğim şartı karşılayacak bir otomatik filtreleme yöntemi var mı? bilmiyorum.
Bu sorunu hala çözemedim.
Kolay gelsin...

Tüm listeyi tarayıp,aranan kayıtları listeleyen ekteki örneği inceleyin.

sn. leventm,
üzgünüm ama gönderdiğiniz dosyayı çalıştırıyorum fakat olumlu sonuç vermiyor.
Ã?rneğin gönderdiğiniz listede 3 tane "ALİ" olmasına rağmen bu ismi bulmuyor! Siz denediniz mi? Sanırım yine ilk sütundaki verilere göre süzme işlemi yapıyor.

Ne yapabilirim?

Haklısınız ben diğer sütunları dikkate almamışım. Gerekli düzeltmeyi yaptığım ekteki örneği inceleyin.

sn.leventm,
bu defa gönderdiğiniz dosya gerekli fonksiyonu karşılıyor.
İlginize ve yardımınıza çok teşekkür ederim.

İyi çalışmalar...

yardım

arkadaşlar benimde sorunum cüneyt arkadaşımızınkiyle benzer
ben istiyorumki sürekli güncellenen (elle data girilen) bir sayfada sadece bir sütuna girilen dataları (harf) otomatik olarak süzücek ve dataların olduğu satırları her data için açılmış yeni sayfalara kopyalayacak bi formüle ihtiyacım var

mesela D sütununa girilen x, y, z gibi değerleri süzecek ve x değerlerinin olduğu satırları x sayfasına, y değerlerinin olduğu satırları y sayfasına otomatik olarak kopyalacak.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=50673&page=3 bu sitede verilen tyuksel arkadaşın çözümü işime yaraması gerekiyordu ancak son aşamada (düşeyara komutuna kadar geldim) çalışmadı.Yardımlarınızı bekliyorum

bu arada levent m arkadaşımızın verdiği çözüm örneğini açamadım :(

Geri