• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kritere Göre Satırı Kalınlaştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Allback
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Merhaba,

Sayfa 1'de A1'den H100'e kadar verilerim var. B hücresindeki verilerden baş harfi "B" olanların satırındaki tüm verileri kalınlaştırmak (Bold) istiyorum.

İlk harfi başka bir sayfaya "Soldan" formülü ile çekip alıyorum. Koşullu biçimlendirme ile satırı komple kalınlaştırıyorum ama verileri her gün başka sayfadan kopyalayıp aldığım için koşullu biçimlendirmedeki formüllerim gidiyor.

Bunun yerine makro ile x hücresinde "B" (Büyük harf ile) yazıyorsa satırı kalınlaştır yapılabilir mi?

Makro kaydetme seçeneği ile yaptım ama sadece büyük "B" olanları kalınlaştırmasını nasıl sağlayabilirim. Büyük küçük harf ayrımı yapmıyor.

A1:H100 aralığını seçin
Koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin
Formül alanına

Kod:
=SOLDAN($B1;1)="b"

Formülünü yazın.
Biçim ayarını yapın.

A1:H100 aralığını seçin
Koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekleyin
Kural olarak formül kullanmayı seçin
Formül alanına

Kod:
=SOLDAN($B1;1)="b"

Formülünü yazın.
Biçim ayarını yapın.

Formül işimi görmedi. Alakası olmayan satırları kalınlaştırdı. Zaten koşullu biçimlendirme ile yapabiliyorum. Makro ile nasıl yapabilirim.

Formül iş görüyor, deneyerek yaptım. A1:H100 aralığında B sütunu B ile başlayan satırları koyulaştırıyor. Sizde olmadıysa yazdıklarımı birebir yapmamışsınızdır.

Kopyala yapıştır yaptığınızda biçim bozulmasın diyorsanız verileri doğrudan yapıştırmak yerine Değerleri Yapıştırabilirsiniz.

Eğer makroyla yapmak isterseniz aşağıdaki kodları deneyiniz:
Kod:
Sub koyu()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    If [COLOR="Red"]Left(Cells(i, "B"), 1) = "b" Or[/COLOR] Left(Cells(i, "B"), 1) = "B" Then
    Range("A" & i & ":H" & i).Font.Bold = True
Else
    Range("A" & i & ":H" & i).Font.Bold = False
End If
Next
End Sub

Son düzenleme:
Formül iş görüyor, deneyerek yaptım. A1:H100 aralığında B sütunu B ile başlayan satırları koyulaştırıyor. Sizde olmadıysa yazdıklarımı birebir yapmamışsınızdır.

Kopyala yapıştır yaptığınızda biçim bozulmasın diyorsanız verileri doğrudan yapıştırmak yerine Değerleri Yapıştırabilirsiniz.

Eğer makroyla yapmak isterseniz aşağıdaki kodları deneyiniz:
Kod:
Sub koyu()
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    If Left(Cells(i, "B"), 1) = "b" Or Left(Cells(i, "B"), 1) = "B" Then
    Range("A" & i & ":H" & i).Font.Bold = True
Else
    Range("A" & i & ":H" & i).Font.Bold = False
End If
Next
End Sub

Sn. YUSUF44

Teşekkür ederim. Koşullu biçimlendirme de hatalı çalışmasının nedenini buldum. A1'den değil de A3'ten başlayarak yapmıştım seçim aralığını o yüzden olmamış.
Makro ile yapınca oluyor ama dediğim gibi "B" ile başlayanların tümünü yapıyor. Yani küçük-büyük harf duyarlılığı sağlayabilir miyiz?

Önceki mesajımdaki kodda değişiklik yaptım. O koddaki kırmızı bölüm küçük harf için olan kısım. Kırmızı kısmı silerseniz sadece büyük harfle başlayanları koyulaştırır.

Geri