• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kredi Taksit Hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Hayırlı günler.
Kullanılan Nakit Kredi: 150.000,00 TL
Taksit Sayısı: 60
Faiz Oranı: 0,89%
KKDF Oranı: 5%
BSMV Oranı: 15%
Aylık Taksit Tutarlar, Sabit Tutar olacak.
Yani, ödenecek aylık taksit tutarları:
(Aylık Hesaplanan Anapara+FaizTutarı+KKDFTutarı+BSMVTutarı) olacak. Ancak Aylık taksit tutarları değişmeyecek, yani artmayacak ve azalmayacak.
Böyle bir formül nasıl düzenlenebilir?
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Şaban KARAGÖL 02.02.2015

Birkaç yıl önce hazırlamıştım, bakın nasip sizeymiş.
Buyurunuz. Sadece değer değiştirme tuşlarını kullanarak sonuç alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ömer Bey çok teşekkür ederim. Dosyaların ikisini de inceledim. Ancak ben özellikle düzenlenen formülleri görmek istedim. Yani Taksit Sıra No., Taksit Tutarı, Hesaplanan Faiz, Hesaplanan BSMV, Hesaplanan KKDF, Hesaplanan Ana Para ve Kalan Anapara şeklinde sayfada formülleri ile birlikte görmek için istiyordum. Yine de çok çok teşekkür ederim ilginize. Allah razı olsun.

Taksit tutarını aşağıdaki gibi hesaplayabilirsiniz (Konut Kredisinde BSMV ve KKDF 0 olarak düşünün) .
Kod:
[COLOR="Teal"]TAKSİT TUTARI[/COLOR] =MUTLAK(DEVRESEL_ÖDEME(([COLOR="teal"]FAİZ ORANI[/COLOR]+([COLOR="teal"]FAİZ ORANI[/COLOR]*[B][COLOR="Red"]0,05[/COLOR][/B])+([COLOR="teal"]FAİZ ORANI[/COLOR]*[COLOR="red"][B]0,15[/B][/COLOR]));[COLOR="teal"]TAKSİTSAYISI[/COLOR];[COLOR="teal"]KREDİ TUTARI[/COLOR]))

Gerçek faiz oranını ise konut kredisinde, görünen orana eşit, diğer kredi türlerinde ise;
Kod:
[COLOR="teal"]GERÇEK FAİZ ORANI[/COLOR]=[COLOR="teal"]FAİZ ORANI[/COLOR]+([COLOR="teal"]FAİZ ORANI[/COLOR]*([COLOR="red"][B]KKDF ORANI[/B][/COLOR]+[B][COLOR="red"]BSMV ORANI[/COLOR][/B]))
Kod:
[COLOR="Teal"]TOPLAM ÖDEME=TAKSİT MİKTARI*TAKSİT SAYISI[/COLOR]
şeklinde hesapladım.

Son düzenleme:
Birde bunu incelermisin.Taksit tablosu kısmı korumalı ancak koruma kaldırma ya hiçbir şey yazmadan formülleri görebilirsin. Bu arada dosyayı sunan arkadaş merken'ede teşekkürler.

Not: Dosya masrafı ve sigorta primi dahil değildir.

Ekli dosyalar

Geri