• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşulu Koşullandırma

Excel Vers. ve Dili
2016 excel türkce
Merhaba,

excelde aşağıda anlattığım gibi bir şey yapmak istiyorum. umarım yardımcı olabilirsiniz.

koşullandırmayı koşullandırmak istiyorum Örnekle açıklayım.

5 sayısı 2 ile 6 nin
3 sayısı 1 ile 7 nin
10 sayısı 9 ile 12 nin arasında mi 1. koşulum bu olsun bunu koşullandırılmasını ben şu şekilde yapıyorum.

5 sayısı 2 ile 6 =eğer((5<6)*(5>2);"Doğru";"Yannış")
3 sayısı 1 ile 7 =Eğer((3<7)*(3>1);"Doğru";"Yannış")
10 sayısı 9 ile 12 =eğer((10<12)*(10>9);"Doğru";"Yannış")

Benim sorum bundan sonrası için bu formul sonrası hepsi doğru gelecektir çünkü hepsi aralıkta. Ben başka bir formülle bu 3 formulun hepsinin doğru olup olmadığını öğrenebilir miyim. demek istedigim bunun gibi uzun bir listem var hepsi aralıktami yada aralığın dışındami tek formulle görmek istiyorum ? bunu yapabilecek bir formul varmi?

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Örnek Çalışma Ekte Mevcut
Kod:
[URL="http://s9.dosya.tc/server2/runq2t/ornek_calisma_tablosu.xlsx.html"]http://s9.dosya.tc/server2/runq2t/ornek_calisma_tablosu.xlsx.html[/URL]

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Anladığım kadarıyla; istediğinizi basit EĞER, VE işlevlerini kullanarak formüle etmek mümkün görünüyor.

-- Belirttiğiniz 5, 3 ve 10 sayılarını hangi hücrelere yazıyorsunuz?
-- 2-6, 1-7, 9-12 aralıkları değişmeyen değerler midir?
-- değişebilecekse, bunları hangi hücrelere yazıyorsunuz?

Sorunuzu, yukarıdaki hususları netleştirecek şekilde ve gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belgeyle desteklerseniz,
kesin sonuca daha kolay ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklamalar, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Merhaba,
Ömer Baran'ın sorusu saklı kalmak şartıyla (verdiğim değerler için hücreler kullanılabilinir)

A1 =

Kod:
=VE(5>2;5<6)

A2 =

Kod:
=VE(3>1;3<7)

A3 =

Kod:
=VE(10>9;10<12)

B1 :

Kod:
=EĞERSAY(A1:A3;"DOĞRU")=3

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Anladığım kadarıyla; istediğinizi basit EĞER, VE işlevlerini kullanarak formüle etmek mümkün görünüyor.

-- Belirttiğiniz 5, 3 ve 10 sayılarını hangi hücrelere yazıyorsunuz?
-- 2-6, 1-7, 9-12 aralıkları değişmeyen değerler midir?
-- değişebilecekse, bunları hangi hücrelere yazıyorsunuz?

Sorunuzu, yukarıdaki hususları netleştirecek şekilde ve gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belgeyle desteklerseniz,
kesin sonuca daha kolay ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklamalar, cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

kesinlikle Ömer bey eğer, ve ile çözülecek gibi ama başaramadım. istediğiniz
örnek belge yüklenmiştir.

Merhaba,
Ömer Baran'ın sorusu saklı kalmak şartıyla (verdiğim değerler için hücreler kullanılabilinir)

A1 =

Kod:
=VE(5>2;5<6)

A2 =

Kod:
=VE(3>1;3<7)

A3 =

Kod:
=VE(10>9;10<12)

B1 :

Kod:
=EĞERSAY(A1:A3;"DOĞRU")=3

Eğersay mantığı oradaki DOĞRU yazılarını sayacak eğer Doğru Sayısı 3'e eşitse Doğru 3'e eşit değilse Yanlış yazacak. Teşekkür ederim işimi görecek gibi

Merhaba.

Aşağıdaki formüllerden istediğinizi kullanabilirsiniz.
.
Kod:
[B]-- normal formül ([COLOR="red"][B]ENTER[/B][/COLOR] ile uygulanacak)[/B]
=EĞER(EĞERSAY(H4:H24;"HATALI")=0;"HEPSİ TAMAM";"HATALI VAR")

[B]-- dizi formülü ([COLOR="Red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR] ile uygulanacak)[/B]
=EĞER(VE(E4:E24<=F4:F24;G4:G24>=F4:F24);"HEPSİ TAMAM";"HATALI VAR")
[COLOR="Blue"]İkinci formül dizi formülü olduğundan hücreye [B][COLOR="red"]CTRL+SHIFT+ENTER[/COLOR][/B] ile uygulanmalıdır.
İşlem doğru yapılmışsa formül [B]kendiliğinden, [COLOR="red"]{[/COLOR]....[COLOR="Red"]}[/COLOR][/B]  şeklinde köşeli parantez içerisine alınır.[/COLOR]

woow..

Ömer bey tam aradığım formül Çok Teşekkür Ederim.

Geri