• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu veri bulma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
merhaba adım faruk,

ekli listede yer alan excel dosyasında birinci çalışma sayfasına(icmal) ikinci çalışma sayfasından(fdehit) tarih koşullu bilgi almak istiyorum.
yani birinci sayfadaki tarihi, ikinci sayfada aynı tarihle eşleştirip altındaki üretim miktarını almasını istiyorum ama bir türlü halledemedim.

siteden düşeyara indis ve kaçıncı formüllerine baktım ama yine halledemedim.
bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

şimdiden tşk ederim.

Ekli dosyalar

selam,
Üretim miktarı ibaresini dosyanızda göremedim. Anladığım kadarıyla fdehit sayfasında 01.02.2016 tarihinin (L2 hücresi) altında yazan 82.069 u (L4 hücresi) kastettiğinizi hesaba katarak,
İcmal sayfasında H7 hücresine

Kod:
=İNDİS(fdehit!$4:$4;1;KAÇINCI(H$3;fdehit!$2:$2;0))

formülünü yazabilirsiniz..

Buyurun.:cool:
Kod:
=KAYDIR(fdehit!$J$2;2;KAÇINCI(icmal!H$3;fdehit!$K$2:$AJ$2;0))

iki formülü de uyguladım ikisi de çalışıyor.
ilgi ve alakanızdan dolayı ayrıca tşk ederim.

Allah zihin açıklığı versin.

Beyler bir şey daha sormak istiyorum formül de ilgili tarihi bulamayınca yok yazıyor. hiçbir şey yazmasın istiyorum eğer(ehatalıysa formülünü kullanmaya çalıştım başarılı olamadım. bu konu da da yardımcı olabilir misiniz.

formülünüzü
=EĞERHATA(formülünüz;"")
şeklinde yazınız..

selam,
Üretim miktarı ibaresini dosyanızda göremedim. Anladığım kadarıyla fdehit sayfasında 01.02.2016 tarihinin (L2 hücresi) altında yazan 82.069 u (L4 hücresi) kastettiğinizi hesaba katarak,
İcmal sayfasında H7 hücresine

Kod:
=İNDİS(fdehit!$4:$4;1;KAÇINCI(H$3;fdehit!$2:$2;0))

formülünü yazabilirsiniz..

Üstat bu formül de bulduğu verinin 2 altındaki hücre değerini alıyor. Beki bulduğu verinin 3 sağındaki hücre değerini almasını istemiş olsaydık formül nasıl değişirdi. sadece bilgi amaçlı soruyorum öğrenmek adına. iyi çalışmalar dilerim.

selam,

formülü şu şekilde revize edebilirsiniz..

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(emp!$153:$153;1;KAÇINCI(X$2;emp!$153:$153;0)-2);"")

Geri