• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu toplama işlemi yaptıramadım.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2013 Tr
İstediğim;
A10 daki değeri A6:A9 arasında arayacak ve bulduğu son değerin C stunundaki değeriyle B10 daki değeri toplayacak.
Yani son "elma" yazan değer A7 olduğuna göre C7+B10 yapacak ve bunun sonucunu C10 a yazacak. Bu arada A10 daki değer listede yoksa C10'da direk B10 daki değer yazacak. Şimdiden herkese teşekkürler.

Örnek dosya ektedir.

http://www.excel.web.tr/f60/arama-ba-vuru-fonksiyon-uygulamalary-t26373.html sayfasındaki konuyu inceledim. Ara fonksiyonu aranan değerin listedeki en son karşılığını verir demişler ama hep ilk değeri veriyor. Takıldım burada.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

C6 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayınız.

=ETOPLA($A$6:A6;A6;$B$6:B6)

.

:) benden ara, düşey ara, indis ne varsa denedim istediğimi yapamadım. Boşuna 2 saat uğraşmışım. Çok teşekkür ederim.

Hocam konu açılmışken merakımdan soruyorum;
etopla($A$6:A6;A6;$B$6:B6) şeklinde yaptık. Liste uzadıkça aralıkların başlangıçları A6 ve B6 olarak kalacak. 12 satır boyunca aralık böyle devam etsin 12 satır sonra ; 6 grubu sabitleyip değişken olsun.
Yani 12. satırdan sonra formül ($A$6:$A12) yerine ($A6:$A12)-($A7:$A13) gibi devam etsin Mümkünmü bu şekilde formülleme.

($A$6:$A12) yerine ($A6:$A12)-($A7:$A13) gibi devam etsin Mümkünmü bu şekilde formülleme.

Formülü aşağıdakiyle değiştirin.

Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI("A"&YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(C$6:C6)/7;0)+5&":A"&SATIR())
 ;A6;DOLAYLI("B"&YUKARIYUVARLA(SATIRSAY(C$6:C6)/7;0)+5&":B"&SATIR()))

.

Geri