• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Toplam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 vba
Sayın ilgili,
Excelde koşullu ortalama aldırmak istiyorum. Sitede yararlı birkaç bilgi buldum. Bu bilgilerle ekteki excel dosyasındaki yere kadar geldim ancak tıkandım.
Sorunu buradan ifade etmek zor olduğundan, örnekleyerek ekteki Excel dosyasına yazma gereksinimi duydum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
sayın okyanus123452 örneğinizdeki veriler gerçek öğrnci verileri
ve kuruluşunuzun adı yazmakta kişilerin rencide olmaması için
ayrıca forum kuralları gereği 3. kişilerin bilgilerin paylaşılmasının yasak olması
göz önüne alınarak gerekli dosyayı demo olarak düzeltmenizi rica edeceğim

Koşullu Ortalama

Sayın Merve hanım
hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
Dosyayı yeniden düzenleyip derledim teşekkürederim

Birde ilk başlık yanlış oldu koşullu ortalama olacak ama onu nasıl değiştiririm bulamadım.
Arama yapılırken insanları da yanlış yönlendirebilirim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba
Bu formülü inceleyin.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AVC12!A4:A200=B20)*(AVC12!D4:D200))/TOPLA.ÇARPIM((AVC12!A4:A200=B20)*(AVC12!D4:D200<>""))

Sayın mersilen
Öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.
Kod düzgün çalışıyor fakat ben sayfa isimlerini de aynı satırdaki a20 hücresinden yazdırmak istyorum bunun için
AVC12! sayfasının karşılığı olarak ne yazmam gerekiyor

Deneyin.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI(A20&"!A4:A200")=B20)*(DOLAYLI(A20&"!D4:D200")))/TOPLA.ÇARPIM(((DOLAYLI(A20&"!A4:A200")=B20)*(DOLAYLI(A20&"!D4:D200")<>"")))

Sayın Mersilen
Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. İşlerimin yoğunluğu sebebiyle siteye bugün bu saatte girip tekrar bakma fırsatı buldum. Bu nedenle sizlere teşekkürümü geç yapmak zorunda kadım kusura bakmayın.
Bu verdiğiniz formülde sorunsuz bir şekilde çalıştı teşekkür ederim.

Geri