• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu toplam aldırma makrosu

baygal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 TR
merhalar,
aşağıdaki örnek sayfa için bir makro oluşturmak istiyorum,ama makro konusunda çok acemiyim.A stunundaki #E.Guest ile #E.Guest Toplamı : satırları arasını D stunundaki tutarların toplamını #E.Guest Toplamı yazan satırının D stununa yazsın.
aldığım raporda #E.Guest ve #E.GuestToplamı satır numaraları sabit her ay değişiyor ,ikisi arasına giren malzemeler de artıp azalabilir.Aynı şekilde #Banq Guest ve #Banq GuestToplamı : arasınıda toplattırmak istiyorum.buna benzer bir sürü isim var.Ortak özellikleri başlarında # işareti ve toplamını aldırmak istediğimiz satırdaki isimin sonunda Toplamı : yazıyor.yardımcı olursanız çok sevinirim...

#E.Guest Miktar Tutar
133003 PORTAKAL SUYU 190 148,20
133008 DOMATES SUYU 4 1,49
603006 CIPS PAKET 2 3,02
Yiyecek/Food
ODENMEZ Toplamı :
#E.GuestToplamı : 1.087,00 1.087,00 2.545,09

#Banq Guest Miktar Tutar
134005 AYRAN 1,704
134007 IHLAMUR 17,6657
134009 ELMA CAY 20,727
134011 KUSBURNU CAY 16,8647
#Banq GuestToplamı :

Ekli dosyalar

Selamlar,

D21 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz. Formül dizi formüldür. Hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlayın. Aksi halde hatalı sonuç alabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA(DOLAYLI(ADRES(KAÇINCI("*"&SOLDAN(KIRP(A21);6)&"*";A:A;0)+3;4)&":"&ADRES(MAK(EĞER(SOLDAN(KIRP(A:A);6)=SOLDAN(KIRP(A21);6);SATIR($1:$1000)))-1;4)))

denedim olmadı.ayrıca belirtmeyi unuttum.bu her ay aldığım bir rapor.veriler ve satır numaraları değişken,toplamını istediğim isimler sabit. rapor sayfasını yapıştırdığımda #...... ve #......toplamı: ismi ile başlayan bütün satırlar arasında #.....toplamı : yazan satırın D stununa toplam versin.

STUNA STUN B STUNC STUND
#.........
CAY 10
KAHVE 5
ŞEKER 2

#............Toplamı : ( d stununa toplam alsın )

umarım faydası olur

doğru anlamısımdır ınsallah ayrıyeten formğle şifre koydum kolay kalay silinmesin diye

Ekli dosyalar

eline sağlık olmuş ama şifre koyduğun için nasıl yaptığını çözemedim.dosya sadece bir örnek.veriler değişecek ..satır yerleride değişecek..kıstas #....... ile başlayıp #.......Toplamı :

ile biten satırlar arasında D stunundaki rakamların toplamını #.......Toplamı : ile biten satırın D stununa toplam aldırmak...bana göre yapılması çok zor bi iş gibi ama incelediğim kadarı ile bu sitede zehir gibi arkadaşlar var..çözülürse çok işime yarayacak ..çok teşekkür ederim uğraşan arkadaşlara

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki formülü yeniden düzenledim. Tekrar denermisiniz.

Ayrıca makrolu çözümde ekli dosyada bulunmaktadır. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

denedim olmuş...fakat yeni verileri yapıştırdığımda kilitlenip kalıyor

kilitlenme sebebini buldum...benim yapıştırdığım veride bazı satırlarda #..... ile #...toplamı : arasında yazılar vardı o yüzden kilitlenip kaldı sanırım....
eline , aklına sağlık üstadım..çok işime yaradı teşekkürler...

Geri