koşullu satır kopyalama

Katılım
30 Ağustos 2013
Mesajlar
67
Excel Vers. ve Dili
office 2016 tr
Merhaba,
benzer paylaşımlar var fakat hepsine baktım tam istediğim gibi olan yok.
ekteki dosyada;
sheet1de bulunan satırlarda e sütununda evet yazıyorsa, o satırı sheet2 de dolu olan satırın bir altına kopyalamasını istiyorum. bunu yaparken de e sütunundaki değişikliğe göre macro çalışmalı, herhangi bir butona tıklamaya gerek kalmadan değişiklik yapıldıkça makro çalışmalı ve daha önce kopyalanmış satırları tekrar sheet2'ye kopyalamamalı.
yardım edebileceklere minnettar kalırım.
 

Ekli dosyalar

Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Elimden geldiğinçe bir dosya ile katkı vermeye çalıştım.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

Katılım
30 Ağustos 2013
Mesajlar
67
Excel Vers. ve Dili
office 2016 tr
@çıtır,

harika çalışıyor tam istediğim gibi çok çok teşekkürler!!
 
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
Exel 2010
Arkadaşlar çalıştığım şirketin toplantı salonu ortak kullanılıyor. Bununla ilgili bir çalışma yapmaya başladım fakat iş büyüdü ve kodlara geçiş yapmak zorunda kaldım. Ömer Baran arkadaşımız bazı bölümlerde yardımcı oldu fakat bazı hücreleri koşula bağlı olarak kopyalamak ve sonra hücreyi temizlemek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Sayfa 3 te P7 ve O3 te bulunan tarih ve saate bağlı olarak Sayfa1 de kesiştiği hücreleri bulacak ve P8, P9 ve P10 hücrelerine yazacaklarımı bir buton aracılığıyla olabilir Sayfa1 de kesiştiği hücrelere aktardıktan sonra, Sayfa3 P7, P8, P9 ve P10 temizlenecek. Sayfa3 te takvimde herhangi bir hücre seçtiğimde O3' e aktarıyor. Aynı işlemi saatlerin bulunduğu aralıktan seçerek P7 ye aktarmaya çalıştığımda (kodları buna göre düzenlediğim de hata veriyor takvimle ilgili olanı sildiğim de saaat için olan çalışıyor fakat ikisini aynı anda çalıştıramadım. Bunlar için yardım eder misiniz?
 

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
........ @Ömer BARAN arkadaşımız bazı bölümlerde yardımcı oldu fakat bazı hücreleri koşula bağlı olarak kopyalamak ve sonra hücreyi temizlemek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?....
Merhaba.
-- Mevcut kodların tümünü silip yerine aşağıdaki kodları yapıştırın.
-- Sayfaya ekleyeceğiniz düğme ile de aşağıdaki AKTAR isimli makroyu ilişkilendirin.
Rich (BB code):
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Selection.Count > 1 Then Exit Sub
If Intersect(Target, Range("E3:K7, E8:F8, P3:S4, P5:R5")) Is Nothing Then Exit Sub
Range("P7, P8:S8, P9:S9, P10:S10").ClearContents
If Target.Column > 15 And Target <> "" Then [P7] = Target.Value
If Target.Column < 12 And Target.Value <> "" Then Sheets("Sayfa3").[O3] = Target: Sheets("Sayfa3").[F16] = ""
End Sub

Sub AKTAR()
Set s1 = Sheets("Sayfa1"): Set s3 = Sheets("Sayfa3")
If s3.[P8] <> "" And s3.[P9] <> "" And s3.[P10] <> "" Then
    s1sat = WorksheetFunction.Match(s3.[O3], s1.[C:C], 0)
    s1sut = WorksheetFunction.Match(s3.[P7], s1.[2:2], 0)
    s1.Cells(s1sat, s1sut) = s3.[P8]
    s1.Cells(s1sat + 1, s1sut) = s3.[P9]
    s1.Cells(s1sat + 2, s1sut) = s3.[P10]
    s3.Range("P7, P8:S8, P9:S9, P10:S10").ClearContents
    MsgBox "veriler aktarıldı.", vbInformation
Else: MsgBox "İlgili alanlar boş bırakılamaz!", vbCritical
End If
End Sub
 
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
Exel 2010
Bu çalışma ile ilgili Sayfa3 P3:S5 aralığında ki saatleri temsil eden hücrelerden örneğin P3 te hücre boş görünüyor. Fakat P3 dolu da olsa boş da olsa 07:00 - 08:00 arasını, ya da Q3 hücresi 08:00 - 09:00 saat aralığını temsil ediyor. Bunlar boş da olsa seçildiğinde P7 de ilgili saat aralığını göstererek P8,P9 ve P10 da ilgili tarih ve saatte kimin randevusu olduğunu gösterebilir miyiz. Aslında amaç yanlış girilen bir randevuyu sayfa 3 te silebilmek ya da düzenleyebilmek. Bu konu ile ilgili de yardımcı olur musunuz?
 
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
18
Excel Vers. ve Dili
Exel 2010
Arkadaşlar bir çalışma yapıyorum. Birçok yardım aldım fakat bir şeyler yaptıkça hep bir şeyler daha ihtiyaç oluyor. Kısaca bahsedeyim; Sayfa3 te Herhangi bir tarihe tıkladığımızda (Örneğin I11) O11 hücresine o tarihi (1 Şubat) yazıyor. Daha sonra saat aralıklarının bulunduğu (P11:S13) hücrelerden birine tıkladığımızda (Örneğin R11), P15 e ilgili saat aralığını (09:00 - 10:00) yazıyor. P16 , P17 ve P18 i kendimiz doldurduktan sonra KAYDET butonuna bastığımızda Sayfa1 de ki tabloda ilgili saat aralığı ve ilgili tarihin kesiştiği hücrelere yazdırıyor. Daha sonra İlgili tarihte herhangi bir randevu oluşturulduğu için (I11 hücresi) hücre sarı boyalı oluyor, İlgili saat aralığına da (R11 hücresi boş görünüyor.) randevu alınmış olduğu için tablo da boş hücre olarak görünüyor. (İlgili günde tüm randevulara kayıt yapılır ise tarih hücresi kırmızı boyalı oluyor. Örneğin J11 "2 Şubat"

Sn. @Ömer BARAN yardımlarıyla buraya kadar gelebildim. Buradan sonra yapmak istediğim şey Daha önce Kaydedilen veriyi Sayfa 3 P15, P16, P17 ve P18 de gösterebilmek ve düzenleyebilmek. Örneğin ekte paylaştığım dosyada Tarih 1 Şubat seçilirse ve saat aralıklarının bulunduğu tablodan Q12 seçilirse (Aslında daha önce o tarih ve saatte randevu kaydı olduğundan boş hücre fakat o hücrenin saat 12:00 - 13:00 aralığını temsil ettiğini biliyoruz) P15 e "12:00 - 13:00"
P16 ya Sayfa1!J3 te bulunan "HALİL" hücre metnini
P17 ye Sayfa1!J4 te bulunan "İŞLETME" hücre metnini
P18 e Sayfa1!J5 te bulunan "900" hücre bilgisini getirebilir miyiz. Ayrıca değişiklik yaparak KAYDET butonuna bastığımızda değişiklikleri Sayfa1 de ilgili hücrelerde de değiştirebilir miyiz?
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
21 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
2017
Elimden geldiğinçe bir dosya ile katkı vermeye çalıştım.Kolay gelsin.
Merhaba,

Öncelikle elinize sağlık. Benim tam aradığım çalışma olmuş. Başka hiçbir yerde bulamadım böyle bir çalışma. Paylaşımınız için teşekkürler.
Bu çalışmayı başka bir excel dosyasında kullanmayı denedim ama başaramadım. Bununla ilgi bir engel mi var yoksa bir yerde hata mı yapıyorum ?

Teşekkürler
 
Katılım
6 Mart 2005
Mesajlar
6,238
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Çalışmanızda en az 2 sayfa olmalı Sayfa2 isimli bir sayfa olmalı.Çalışma sayfa isimlerinin yazılı olduğu menüde (2 hariç) fare sağ tuşu basınız.Kodu görüntüle seçiniz ve kodu kopyalayınız.E2 itibaren Evet yazıldığında kod çalışacakdır.
 
Üst