• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu satır ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007
ARKADAŞLAR SELAMÜN ALEYKÜM ÖNCELİKLE ; HEPİNİZİN BAYRAMINI TEBRİK EDERİM .
benim sorum şu ....

Ana adı-baba adı-tc no-ve bilgi no gibi yan yana başlıklı excell tablom var

mesela bilgi no aynı olan (1001 diyelim ) 300 tane satır var
1001 den başlayıp ta 1430 a kadar bu şekilde yaklaşık 300 er tane bilgi aynı olan kişi var yaklaşık 175,000 tane kadar .

benim istediğim bilgi no aynı olan liste bittiği zaman listenin altına sayfa sonuna kadar boşluk bırakması .yani yazıcıya gönderdiğim zaman aynı sayfada farklı bilgi noları olan isimler olmasın istiyorum .

her biten bilgi no dan sonra otomatik olarak sayfa sonuna kadar satır ekleyeilirmiyim .

biraz karışık oldu ama tablo ekleyebilirim .

ha birde unutmadan her satır 3 satırın birleşmesi ile oluşuyor .Örnek dosyayı ekliyorum .Bilgi No nerde bitiyorsa ordan sayfa sonuna kadar sarı olan kısımları otomatik olarak ekletmek mümkün mü .

Ekli dosyalar

Aşağıdaki makro örnek dosyanız için çözüm olabilir, ancak birleştirilmiş hücrelerle çalışmak sıkıntı çıkarabilecektir, hücre birleştirmeye ihtiyaç yoksa bence kullanmayın, başlangıç ve bitiş noktalarını düzgün ayarlamak da önemli. Makronun mantığı bilgi numaralarının değiştiği noktalara sayfa sonu eklemek.

Kod:
Sub Makro1()
    ActiveSheet.ResetAllPageBreaks
    For i = 8 To 79
        If Cells(i, "j") <> Cells(i - 3, "j") Then
            Cells(i, "a").Select
            ActiveWindow.SelectedSheets.HPageBreaks.Add Before:=ActiveCell
        End If
    Next
End Sub

Dostum teşekkür ederim cevabın için ancak satır birleştirmem mecbur .Satır birleştirilmiş halde verebileceğiniz bir cevap var ise memnun olurum

arkadaşlar sorunumu çözemedim hala yardımcı olacak kimse var mı .teşekkür ederim şimdiden

Arkadaşlar bayram bitti hepinize hayırlı işler . Benim sorum cevaplanamadı hala,sorumu çok tuhaf ben mi soramadım tam olarak bilemiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Uzman arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Zira tek tek el ile eklemekten sıkıntı gelmeye başladı bana .

Geri