• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esraf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 97 turkçe
arkadaslar yardımınızı istediğim konuyu örnekte açıkladım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

eki inceleyin..umarım doğru anlamışımdır..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Eki inceleyiniz,
Koşullu biçimlendirme ile apılmış olup, dosyanız esas alınmıştır.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Arkadaslar teşekkür ederim yardımınız için.Apocalyt sizin yaptığınız örnekte anlayamadım ve kendi dosyama uygulayamadım. Bazgiret benim istediğim gibi koşullu biçimlendirme ile yapmış. ancak formül ün =EĞER(YADA($H2="LG";$H3="LG");1) 1 değeri neyi tanımlıyo bunu açıklarsanız kendi dosyama uygulayabilirim sanırım.

Ben macro ile yapmıştım..:) neyse sorununuz çözüldüyse problem yok...kolay gelsin..:)

Macroyu hiç bilmiyorum çıkamazdım işin içinden sanırım.ama tşkler yinede.diğer örneği incelediğimde oldu zaten.tşkler yinede.

Aklıma takılan birşey var Bazgiret bu formülü koşullu biçimlendirme için tek tek yazmam mı gerekiyo her satır için?

Aklıma takılan birşey var Bazgiret bu formülü koşullu biçimlendirme için tek tek yazmam mı gerekiyo her satır için?

Evet. Renklenmesini istediğiniz her satır için ayrı ayrı yapmalısınız.
formule gelince, H2 yada H3 Hücrelerinden herhangi birinde LG yazıyorsa 4. satırı renklendirmesi içindir. 1 rakamı ise formuldeki koşulu onaylayan sayıdır. Örneğin şunu yapayım mı diye sorarsanız ordaki 1, evet yap anlamına gelen onay sayısıdır.
Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Geri