• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu mükerre renklendirmesini kod ile yapmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Herkese iyi akşamlar dilerim. Koşullu ile a ve b sütununda aynı olanları renklendirmek istedim.
böylece a sütununda kalan eski verileri atacağım b sütununda kalan yeni verileri listeme dahil edeceğim.

İhtiyacım olan esas cevap;
1.Kopyalama ve biçimlendirme hatalarının önüne geçmek için makrolu bir çözüm arıyorum.

Yan sorular;
2. A sütununda bir gri üstüne yeşil biçimlendirme yapmıştım kırmızıya boyama nereden geldi anlamadım.

3. A ve B sütununda ortak olnlar sarı; Tekil A dakiler yeşil tekil bdekiler kırmızı yapabilir miyiz.

Farklı bir çözüm;
4. yada en temizi yeni verileri a'nın altına kopyalasam tekrarı varsa kalsa tekrarı yoksa eski satırı silse ama yeni kopyaladığımdan gelen tekilleri bıraksa,
olabilir mi?

Umarım anlatabilmişimdir. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Amaç sütunda aynı olanlardan bir tane kalması mı ?

evet ama; güncelleme yapılan dosyalarda bir önceki dosyadaki ile aynı olan verilerden eski veriler kalsın(yanına açıklama vs yazıldığı için) bir önceki tekiller silinsin(işlemi bitmiş yeni veride işlem devam etmediği için demekki bitmiş) , son olarakda yeni dosyada bulunan tekiller listeye dahil olsun. Kısaca onarımı açık olan siparişlerin takibi için hazırlana listede bir önceki hafta ile bu haftanın kıyaslaması diyebiliriz.

a ve b sütunundaki aynı olanları kaldırmaksa sadece amaç ekteki dosya bunun için

Ekli dosyalar

run time error hata veriyor. mükerrer kodunda bir hata var. Ayrıca makro ama düğmesiz oto çalışan makro arıyorum.

Sanırım anlatamadım; tekrar deneyim. bu hafta arıza listesi aldık diyelim. Tamamen açık siparişler var ve onların yanına açıklama yazdık ve çalıştık. Haftaya tekrar arıza listesi alıyoruz. yeni listede çift olanlar zaten var ve çift olduğu için kaldırılsın eski listede olanlar yeni listede olmadığı için direk silinsin yeni listeden gelen yeni tekiller listemize eklensinki bu haftada onlara çalışalım.

Son düzenleme:
Üstad bir dosya ekleseydiniz daha cabuk cözüm olacaktı ...
sizin dosyanız şu şelikde mi?

müşteri adı aldığı ürün yapılan işlem işlem tarihi
ahmet ali telefon tamiri yapıldı 15 kasım 2013
ahmet ali telefon tamiri yapıldı 30 kasım 2013

bu şekilde ise eğer bunlardan 2.satırda yani tarihi yeni olanın kalması mıdır istediğiniz?

sayın gelibolu
bir dosya ekledim biraz da olsa başarılı sanırım fakat üstadların elini değmesi ile daha güzel olabilir
incelermsiniz

Ekli dosyalar

yine run time error veriyor malesef istediğim bu değil örnek dosyam zaten ilk mesajda var. İlginize teşekkür ederim.

Kod:
3. A ve B sütununda ortak olnlar sarı; Tekil A dakiler yeşil tekil bdekiler kırmızı yapabilir miyiz.

O zaman bu sorunuza karşılık gelen cevap ektedir.Lütfen inceleyiniz.Koşullu biçimlendirme yapılmıştır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
maalesef ortak olanlar sarı değil:(

Son düzenleme:
Geri