• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu minumum

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(($A$1:$A$8=E1)*($B$1:$B$8=F1)*($ C$1:$C$8)))
yukarıda iki koşula uyan verilerden maksimum olanını buluyor.ben şimdi minumum olanını bulmak istiyorum.=TOPLA.ÇARPIM(Min(($A$1:$A$8=E1)*($B$1:$B$8=F1)*($ C$1:$C$8)))
formülü bu şekilde yazıyorum 0 sonucunu veriyor.(sonuç 0 değil)
sorun nerede?
Teşekkürler

=TOPLA.ÇARPIM(MAK(($A$1:$A$8=E1)*($B$1:$B$8=F1)*($ C$1:$C$8)))
yukarıda iki koşula uyan verilerden maksimum olanını buluyor.ben şimdi minumum olanını bulmak istiyorum.=TOPLA.ÇARPIM(Min(($A$1:$A$8=E1)*($B$1:$B$8=F1)*($ C$1:$C$8)))
formülü bu şekilde yazıyorum 0 sonucunu veriyor.(sonuç 0 değil)
sorun nerede?
Teşekkürler

MAK ve MİN ile TOPLA.ÇARPIM fonksiyonunu birlikte kullanmak pek verimli değil. Bunun yerine bu fonksiyonları dizi formülü şeklinde kullanmak daha uygun olur.

Örnek:

=SUMPRODUCT(MAX(--(A1:A8=E1);--(B1:B8=F1)*(C1:C8)))
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(--(A1:A8=E1);--(B1:B8=F1)*(C1:C8)))

yerine;

=MAX((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1)*(C1:C8))
=MAK((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1)*(C1:C8))

dizi formülünü (yukarıdaki formül CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girilecek.) kullanmak daha uygundur.

=SUMPRODUCT(MIN(IF((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1);C1:C8)))
=TOPLA.ÇARPIM(MİN(EĞER((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1);C1:C8)))

Bu da dizi formülüdür. Bunu da CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girilmesi gerekecek.

Keza bunun yerine;

=MIN(IF((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1);C1:C8))
=MİN(EĞER((A1:A8=E1)*(B1:B8=F1);C1:C8))

dizi formülünü (yukarıdaki formül CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girilecek.) kullanmak daha uygundur.

.

Sn Yurttaş arkadaş yardımların için çok teşekkür ederim.bir kaç ilave sorum olacak.Maksimumu bulurken eğer kullanmadık ve parentezler arası iki tane * kullandık.ama minumum u bulurken eğer kullandık ve bir * bir ; kullandık.* ve ; formülün işleyişinde nasıl bir değişikliğe sebep oluyor.(özellikle topla çarpım da).

Geri