• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu işlemler

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar işyerimde kullanmak için bir form hazırladım ancak burada yaptırmak istediklerim hergün değiştiğinden dolayı hergün elle girmek zor olmakta ve hataları sebep vermektedir.Bu yüzden dolayı manual yapmış olduğum işlemleri excel tarafınca eğer,indis vb.. komutlarla otomatik olarak yaptırmak istiyorum.Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım vardır.

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not:Formüller DİZİ FORMÜLÜ'dür.

Ekli dosyalar

Efendim muhteşem olmuş ancak sanırım ORTALAMA ÇALIŞAN OPERATÖR kısmında bir problem var ordaki toplamları yanlış almakta.Ek'te düzenlenmiş halini gönderdim efendim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin...

Efendim muhteşem olmuş ancak sanırım ORTALAMA ÇALIŞAN OPERATÖR kısmında bir problem var ordaki toplamları yanlış almakta.Ek'te düzenlenmiş halini gönderdim efendim.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Teşekkürler.

Merhaba , Arkadaşım formülün son kısmında Kırmızı ile belirtilen hücreden hiçbir bilgi almadığı için yanlış oluyor. O hücre adresini (kımızılı yeri) G$5 olarak düzeltirsen sorun çözülmesi lazım.

Kod:
EĞER([COLOR="Red"][B]J$5[/B][/COLOR]=YANLIŞ;0;TOPLA.ÇARPIM((DATA!$A$1:$A$10000=$C10)*(DATA!$B$1:$B$10000="TREPAN")*(DATA!$E$1:$E$10000))))

Merhaba , Arkadaşım formülün son kısmında Kırmızı ile belirtilen hücreden hiçbir bilgi almadığı için yanlış oluyor. O hücre adresini (kımızılı yeri) G$5 olarak düzeltirsen sorun çözülmesi lazım.

Kod:
EĞER([COLOR="Red"][B]J$5[/B][/COLOR]=YANLIŞ;0;TOPLA.ÇARPIM((DATA!$A$1:$A$10000=$C10)*(DATA!$B$1:$B$10000="TREPAN")*(DATA!$E$1:$E$10000))))

Sayın Vardar07 ,
ilginizden ve düzeltmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum....

sayın incsoft,
Vardar07 düzeltme yapılacak yeri önermiş...
Ben yine de düzeltilmiş dosyayı ekliyorum..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arkadaşlar...

Merhaba,

Alternatif olsun:

D10 (Brüt) hücresi için:

Kod:
=EĞER($C10="";"";TOPLA.ÇARPIM((DATA!$A$1:$A$10000=$C10)*(DATA!$B$1:$B$10000=
 {"CNC";"DIŞ BİLEZİK";"İÇ BİLEZİK";"TREPAN"})*($D$5:$G$5)*(DATA![B][COLOR=red]C[/COLOR][/B]$1:[B][COLOR=red]C[/COLOR][/B]$10000)))

E10 ve G10 için kırmızı alanı uyarlamanız yeterli olur.

.

Geri