• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu Hücre Boyama ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Tr
Merhaba,

Ekteki dosyada manuel olarak yaptığım işlemi otomatik yapabilirmiyim acaba,
Şöyle ki;
- A3 hücresinde teknisyen ismi yazacağım,
- B3 hücresine işe başlama saatini yzacağım, (10dk katları olacak)
- C3 hücresine işi bitirme saatini yazacağım, (10dk katları olacak

Bu kısımdan sonra otomatik olmasını istediğim şey, işe başlama ve bitirme saatleri arasındaki süre farkı kadar D3 hücresinde itibaren hücreleri boyamak, her 10 dakika için bir hücrenin rengi kırmızı olacak. ÖR: Başlama ve bitiş süreleri arasında 50 dk. fark varsa 5 adet hücreyi kırmızıya boyayacak.

Böyle bir şey yapılabilir mi, eğer başlangıç olarak böyle bir şey yapabilirsem yardımlarınızla dosyamı biraz daha geliştireceğim.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Formülle mantiken böle birşey olabilir.aşağı yukarı istediğin kadar çek

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ekteki dosyada manuel olarak yaptığım işlemi otomatik yapabilirmiyim acaba,
Şöyle ki;
- A3 hücresinde teknisyen ismi yazacağım,
- B3 hücresine işe başlama saatini yzacağım, (10dk katları olacak)
- C3 hücresine işi bitirme saatini yazacağım, (10dk katları olacak

Bu kısımdan sonra otomatik olmasını istediğim şey, işe başlama ve bitirme saatleri arasındaki süre farkı kadar D3 hücresinde itibaren hücreleri boyamak, her 10 dakika için bir hücrenin rengi kırmızı olacak. ÖR: Başlama ve bitiş süreleri arasında 50 dk. fark varsa 5 adet hücreyi kırmızıya boyayacak.

Böyle bir şey yapılabilir mi, eğer başlangıç olarak böyle bir şey yapabilirsem yardımlarınızla dosyamı biraz daha geliştireceğim.

Saygılarımla

buyrun umarım işinizi görür yardımcı hücre kullandım onuda gizledim

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu,

Peki koşullu boyanan hücreleri nasıl koruma altına alabilirim, hücrelere hiçbir şey yazılamasın ve değiştirilemesin, tabi bir yaönetici haricinde

sadece hafta sonlarını renge boyayıp aynı zamanda kilitleyebilirmiyim

buyrun umarım işinizi görür yardımcı hücre kullandım onuda gizledim

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, hazırladığınız örnek dosyada biraz ilaveler yaptım, eğer mümkünse;

başlangıç ve bitiş saati yazdıktan sonra kırmızı olan hücreleri, puan hücresine bir sayı yazdığımda yeşile dönmesini sağlayabilirmiyiz, yani puan hücresi boş ise boyanan hücreler kırmızı kalacak, puan hücresine sayı yazılırsa kırmızı olan hücreler yeşil olacak.

Biraz karışık oldu ama çok ihtiyacım var, teşekkürler, saygılar

Ekli dosyalar

hücre boyama

örnekte olduğu gibi sadece cumartesi ve pazar gününü boyayacak ve aynı zamanda hcreleri kilitleyecek şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Aynı talep fakat takvim ile ilgili sıkıntı

Merhabalar;

Aslında benim aradığım konuya çok benziyor, arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Ekteki örnektede göreceğiniz üzerine A sütununda "Başlangıç Tarihi", B sütununda "Bitiş Tarihi" var, yapmak istediğim şey şu, iki tarih arasındaki hücrelerin boyanmasını ve C sütununda yazan kısaltmanın bu hücrelere yazılmasını istiyorum. Aslında çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama benim için çok önemli.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Önder

Ekli dosyalar

Geri