• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

koşullu formüller

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
merhabalar deformasyon tablosu oluşturuyorum iki değerin farkını alınca 0.005 ve -0.005 arasında olamayan değerlerin sütünü kırmızı olsun istiyorum koşullu formüller sekmesinde her seferinden yapmak zaman alıyor günlük veriler girince farklarını aldığımda direkt kırmızı olmasını sağlayacak bir formül var mıdır ?

Örnek dosya paylaşın lütfen.

örnek dosya bu link de var hocam. DY,DX ve DZ sütünlarındaki değerler -0.005 ve 0.005 arasında olmadığı zaman daha kolay ayırt etmek için kırmızı ve ya herhangi bir renk olmasını isitiyorum

koşullu biçimlendirme de büyüktür küçüktür seçenekleri ile yapıyorum ama bazı değerlere yapmıyor

Gönderdiğiniz dosyada bahsettiğiniz sütunlarda yani J, K ve L sütunlarında herhangi bir koşullu biçimlendirme bulunmuyor.

evet ben size sade halini attım. o sütünları istediğim değerler içerisinde olmadığı zaman renginin değişmesini istiyorum
koşullu biçimlendirme yapılmışını da atayım mı ?

genel tablom bu linkte var tabloda en sondaki verileri koşullu biçimlendirme yaptım 'arasında değil' kullanarak -0.006 ile 0.006 arasında yaptım. ama bazı değerler isteğim değerler arasında olmadığı halde renk değişmedi

Mesela hangi hücrede bu sorun var?

Merhaba.
Aşağıdaki kodu çalıştırarak yapabilirsiniz.
Örnek dosyada olduğu gibi "DY,DX ve DZ" başlıkları her zaman 2. satırda olması gerekiyor.

Kod:
Sub Test()
    Dim Bak As Long
    Dim Alan As Range
    For Bak = 1 To Cells(2, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
        If Cells(2, Bak) = "DY" Or Cells(2, Bak) = "DX" Or Cells(2, Bak) = "DZ" Then
            Set Alan = Range(Cells(3, Bak).Address & ":" & Cells(Cells(Rows.Count, Bak).End(xlUp).Row, Bak).Address)
            Alan.FormatConditions.Add Type:=xlCellValue, Operator:=xlNotBetween, Formula1:="=0,006", Formula2:="=-0,006"
            Alan.FormatConditions(1).Interior.Color = 255
        End If
    Next
End Sub

Dosyanız ekte

Geri