• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu düşeyara

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhabalar,

Yapmak istediğim bir sütundaki değeri vlookup formülü ile bulma fakat değer yoksa bir yan sutundaki değeri bulmasını istiyorum. Yalnız excelim 2003 versiyon ingilizce.
Örnek dosya ektedir.
Teşekkür Ederim.

Ekli dosyalar

veri birleştirme

Selamlar,

2 ayrı çalışma sayfasında müşteri listem var, birindeki müşteri listemde adres yok diğer çalışma sayfamdaki müşterilere adresi kopyalamak istiyorum.
yardımcı olabilirmisiniz?

Merhabalar,

Yapmak istediğim bir sütundaki değeri vlookup formülü ile bulma fakat değer yoksa bir yan sutundaki değeri bulmasını istiyorum. Yalnız excelim 2003 versiyon ingilizce.
Örnek dosya ektedir.
Teşekkür Ederim.
. . .

C2 hücresi için formül.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)=0;DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;2;0);DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)));"YOK";EĞER(DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)=0;DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;2;0);DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)))

. . .

Hocam malesef formul çalışmadı. Name hatası veriyor. İlgilenirseniz çok sevinirim.İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın tuncat133 iyi geceler.
Sayın Hüseyin Çoban'nın formülü doğru
Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Tuncat bey sizin eklediğiniz dosyada, formüle nereden geldiyse VLOKKUP ifadesi gelmiş(formülün sonunda).

Hocam çok teşekkür ederim . formul çalıştı fakat bir sorun daha çıktı. Toplam alamıyorum. Yardımınızı bekliyorum iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

C2 hücresi için formül, umarım bu sefer doğru uygularsınız.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(YERİNEKOY(SAĞDAN(EĞER(DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)=0;DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;2;0);DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0));5);".";",";1)*1);"";YERİNEKOY(SAĞDAN(EĞER(DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0)=0;DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;2;0);DÜŞEYARA(B2;$H$2:$J$10;3;0));5);".";",";1)*1)

. . .

Son düzenleme:
Geri