• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Koşullu çıkarma işlemi

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
Arkadaşlar ekteki örnekte 2015 stoktan çıkış hücresine getirtmek istediğim veriler hep 2015 devir stok tarafındaki kalan kısmına göre olacak örnek 2015 stok devrinde bir üründen 100 koli var ​bu 100 adet ocak başı stoğu olmuş oluyor dolayısıyla. firma aynı üründen ocak ayında 50 koli daha aldı toplam 150oldu ocak sonunda stoğunda 100 koli kaldığını söyledi buda demek oluyor ki adam ocak ayı içerisinde toplam 50 koli satış yapmış. yaptığı bu 50 koli satışı ben ilk önce 2015 devir stoğundan düşmesini istiyorum. oradan düşünce devir stoğu 50 koli kalmış olacak. ocak sonu stoğu şubat başı stoğu sayıldığı için şubat başında 100 koliyle başladı şubat ayında aynı üründen 50 koli aldı şubat sonunda 50 koli kaldığını söyledi. buda şubat ayında 100 koli satış yapmış demek oluyor. bu 100 koli satışı ilk olarak devir stoğunda kalan miktara bakıp oradan çıkmasını istiyorum yani devir stoğunda 50 koli kalmıştı şubat ayındaki 100 koli satışın 50 kolisini devirden düşecek devir sıfırlanacak. daha sonraki aylarda bu üründen alıp satsa daha devir stoğunu sıfırladığımız için 2015 stok çıkışında herhangi bir rakam yazmaması lazım.

Yukarıda istediğim şeyi anlatmaya çalıştım. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum konu benim için çok önemli fakat işin içinden çıkamadım

Ekli dosyalar

Baya kişi görüntülemiş fakat kimse bir cevap yazmamış. Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmudur

Arkadaşlar gerçekten mağdur durumdayım. Konuyu anlayabilen bir arkadaş varsa en azından bir fikir versin kafamda mantıklı bir formül kuramadım.

Geri