Koşullu biçmlendirme

Excel Vers. ve Dili
Exel 2003 Türkçe
Merhaba bir excel dosyam var iki sayfadan oluşuyor. Sayfa1 de Ürün listesi diye bir satırım var ikinci sayfada ürünler diye bir satırm var. Sayfa1 deki ürünler listesindeki ürünler sayfa2 dede varsa hücre sarı olsun. Böyle bir şeyi nasıl yapabilirim Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Ekle / Ad / Tanımlamaya girerek adlar bölümüne,

data

yazın

başvuru yerine,

=Sayfa2!$B:$B

yazın.

Daha sonra Sayfa1 de iken B2:B10 ( 10 değerini artırabilirsiniz ) aralığını fare ile seçin Biçim / Koşullu Biçimlendirmeye girerek formül bölümüne,

=VE(B2<>"";EĞERSAY(data;B2)>0)

yazın ve biçimden istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Omer Hocam tam dogru anlatim olmamis sanirim yaniliyormuyum, arkadasin 2 ayri sayfasi var ve bunlari match etmek istiyor anladigim kadariyla..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Mustafa bey,

Bende yanlış anlamış olabilir. Benim anladığım;

Sayfa1 deki bilgiler Sayfa2 de varsa Sayfa1 deki aynı hücreler renklensin.

Tanımlamadaki formülü yanlış yazmışsım.

=Sayfa2!$B:$B

bu şekilde olacaktı.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Evet Hocam bende baska bisey dusundunuz yada uygulaniz ve dosyayi paylasmadiginiz icin farkedemedigimizi sanmistim, bende sorunu bu sekilde anladim elinize saglik..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Hocam peki bu sayfa 2 deki silgi kelimesi asilgia gibi olsa yani ordaki kelimelerden birini yine icerse *silgi* olsada yapabilirmiyiz acaba

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam peki bu sayfa 2 deki silgi kelimesi asilgia gibi olsa yani ordaki kelimelerden birini yine icerse *silgi* olsada yapabilirmiyiz acaba
=VE(B2<>"";EĞERSAY(data;"*"&B2&"*")>0)

Bu şekilde olabilir.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Hocam cok olucak belki ama yaptikca yeni bisey aklima geliyor :) 2 tane olunca baska renge boyamasi icin diyelim farkli bir kosullu bicimlendirme yapsak onu nasil yazariz fikriniz varmi

***Sorun cozuldu hocam =VE(B2<>"";EĞERSAY(data;"*"&B2&"*")>1) dedigimizde oluyor, ilginize cok tesekkurler..